luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Primăria jefuită era monitorizată video. „Nu ştiu dacă hoţii sunt din localitate”

Primăria Grădiştea din județul Vâlcea a fost jefuită de hoți în miez de noapte deși era monitorizată video. Hoții au fugit cu banii primăriei. Se pare că, persoane necunoscute au intrat în biroul unde se afla casieria şi au forţat seiful. Cert este că nu se știe exact la cât se ridică prejudiciul.

Primarul localităţii Grădiştea, Ilie Boiangiu, a declarat pentru Adevărul că o bandă de hoţi acţionează de mai multă vreme în zonă. Inclusiv domnia sa a fost victima acestora, în vară, în luna august, într-un weekend când a participat la mai multe nunţi. „A fost singurul week-end când nu am fost acasă. Au scotocit toată casa, până au găsit banii. Prejudiciul personal se ridică la peste 8.000 de lei. De la alţii însă, din localitate sau împrejurimi, au plecat şi cu alte valori: aur, bijuterii etc. Sunt multe dosare pe rol.”

De altfel, primarul nu știe sigur dacă hoții sunt din localitate, însă crede că au pe cineva care le furnizează informații. „Nu ştiu dacă hoţii sunt din localitate, dar e clar că au pe cineva, de ştiu exact unde şi când să jefuiască. Am fost monitorizaţi”, a adăugat acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, șeful administrației locale spune că la fel s-a întâmplat și în cazul primăriei. Hoții au acționat echipați corespunzător. „Nu ştim exact în care din nopţi s-a întâmplat de fapt, de vineri încoace. Avem sistem de supraveghere video, senzori, grilaje, casă de bani de pe vremuri, puternică. Au tăiat cu flexul, cu polizorul, ceva de genul acesta”, ne-a mai spus Boiangiu. Când vine vorba despre prejudiciu, primarul afirmă că: „Nu se ştie exact la cât se ridică. N-aveau cum să ştie poliţiştii, o să stabilim abia când vom verifica bugetul de taxe şi impozite”.

Reamintim că, primăria comunei vâlcene Gradiştea a fost jefuită. Luni dimineața a fost descoperit jaful de către angajați. Din declarațiile casierei primăriei, hoții au furat toți banii din seif, aproximativ 20.000 lei.

spot_img
spot_img

Politica