joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Petrecere de ziua lui Leon în Parcul “Romanescu”

Puiul de leu, Leon, născut la Grădina Zoologică din Craiova, a împlinit la sfârşitul săptămânii trecute un an. Puiul de leu şi-a sărbătorit ziua alături de noua lui parteneră, Tina. În plus, mai mulţi copii au venit să îl vadă, i-au adus tort şi i-au cântat „La mulţi ani!”.

Leon s-a născut pe 11 noiembrie 2017, în captivitate, la Zoo Craiova. El nu a fost acceptat de mama sa, astfel că angajaţii Grădinii l-au hrănit cu lapte praf, cu biberonul, din două în două ore. A fost ţinut la căldură, în biroul administratorului Grădinii Zoologice. Leon a fost de la început prietenos şi a fost imediat iubit nu numai de angajaţii Zoo Craiova ci şi de vizitatori.

S-a creat o legătură frumoasă, o legătură strânsă între angajații de la zoo, micul pui de leu și comunitate. Leon și-a câștigat în scurt timp foarte mulți prieteni de toate vârstele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acum un an când se inaugura stadionul din Craiova s-a născut şi Leon. Chiar în noaptea aceea. A fost un eveniment fericit pentru că familia din care provine el este una foarte bătrână şi intenţionam să facem un schimb de animale. Nu a mai fost nevoie. A fost greu pentru că şi pentru îngrijitorii Grădinii Zoologice şi pentru noi, conducerea, era ceva inedit. A fost şi situaţia că în captivitate animalele nu au lactaţie şi a trebuit să intervenim, dar suntem acum capabili să o luăm de la început”, a declarat Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova.

Din această toamnă, Leon are şi o parteneră de joacă. Este vorba despre Tina, o leoaică de şase luni, care a fost donată de Circul Las Vegas Vargas, grădinii zoologice din Reșița, care la rândul ei a donat-o grădinii din Craiova, în octombrie. După perioada de carantină, Tina a fost mutată în urmă cu o săptămână în țarc alături de Leon.

Tot în octombrie, familia Zoo Craiova s-a mărit cu doi cerbi lopătari.

Politica