sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Numărul turiștilor din Delta Dunării, în creștere cu peste 40%

Numărul turiştilor care au ajuns în sezonul estival în Delta Dunării este cu cel puţin 40% mai mare decât cel de anul trecut.
Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării a afirmat că cea mai mare creştere s-a înregistrat la nivelul turiştilor români, iar situaţia a fost explicată prin măsurile luate de autorităţi pentru încurajarea turismului intern.

Potrivit acestuia, pachetele cele mai căutate au fost în principal cele de cinci zile, iar destinaţiile cele mai accesate de turişti au fost cele situate în zona de uscat a Deltei Dunării, acolo unde accesul este rutier.

O creştere uşoară s-a înregistrat şi în ceea ce priveşte fenomenul turistic cu navele de croazieră fluvială.
Potrivit Căpităniei Portului Tulcea, dacă anul trecut, în judeţ s-au operat 325 de acostări ale unor nave de croazieră fluvială care au avut la bord 45.881 de călători, anul acesta numărul acostărilor a fost de 336, cu 46.348 de turişti străini la bord.
Turiştii care ajung în porturile din judeţul Tulcea cu navele de croazieră fluvială se îmbarcă pe bărci de dimensiuni reduse şi vizitează canalele din Deltă sau urcă în autocare pentru a vizita mănăstirile din zonă. În timpul excursiilor, ei pot gusta mâncărurile tradiţionale şi se pot bucura de spectacolele folclorice susţinute de ansambluri din judeţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Delta Dunării, declarată Rezervaţie a Biosferei în anul 1990, are o suprafaţă totală de 4.455 de kilometri pătraţi, 84% din aceasta regăsindu-se pe teritoriul României, iar restul pe cel al Ucrainei. Zonă umedă de importanţă internaţională, Delta Dunării este inclusă în Lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural al UNESCO, iar în România numără circa 12.000 de persoane care locuiesc în comunităţi izolate de ape.

spot_img
spot_img

Politica