vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarii din Dolj se descurcă şi nu prea cu banii primiţi la rectificarea bugetară

Banii de la guvern nu sunt de ajuns pentru toţi primarii din Dolj. Unii spun că nu au mari probleme, în vreme ce alţii consideră că sumele primite la rectificarea bugetară nu sunt suficiente.
Primarul din Breasta, Marin Marcu, spune că are situaţia sub control: „Ar fi fost bine să fie o sumă şi mai mare pentru că tot timpul este loc de mai bine. Cu ajutoarele pentru căldură nu sunt probleme. Avem vreo 40 de dosare, deci situaţia este sub control”.
Şi Cristian Tuţă, primarul din Bucovăţ, spune că se descurcă cu banii pe care îi are.
„Noi nu aveam probleme cu salariile sau cu plata utilităţilor, deci nu se pune problema unei situaţii foarte grave. Cum au mers pe schema lor, cu acele calcule pentru fiecare comună, aceasta este sumă care a rezultat şi ne adaptăm. Noi am primit aproximativ 100.000 de lei. Poate se va mai face o rectificare în decembrie. Vom vedea. Una peste alta, pentru comuna noastră a fost un an bun”, a afirmat acesta.
În schimb, primarul comunei Castranova, Dumitru Măceşanu, spune că suma primită este insuficientă.
„Rectificarea bugetară, şi aşa făcută târziu, a fost praf în ochi. Cel puţin pentru comuna noastră. Abia să trăim, să achităm utilităţi şi să dăm salarii. Noroc că am mai ţinut de bani şi ne mai descurcăm. De exemplu, pentru ajutoarele de căldură nu sunt probleme. Vom avea în jur de 180 de dosare şi dăm 290 de lei pentru fiecare dosar acceptat/lună, tot sezonul. Mie îmi pare rău că stagnăm cu proiectele”, a declarat Dumitru Măceşanu.

Politica