marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paramedicii din Vâlcea se antrenează pentru Campionatele Mondiale din Africa

Reprezintă cu mândrie Vâlcea, atât în țară cât și în întreaga lume. Motivați de faptul că îi pot ajuta pe cei aflați în nevoie, patru paramedici din Râmnicu Vâlcea au participat la Concursul Naţional de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor, Secţiunea Traumă, și au câștigat pentru a patra oară consecutiv. Anul acesta, doi dintre paramedicii echipajului SMURD Vâlcea, vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Africa.

Echipa de paramedici ISU Vâlcea a reuşit această performanţă, la sfârșitul lunii trecute, în județul Argeș, unde a avut loc concursul. Echipa nu are un antrenor oficial, paramedicii fiind antrenaţi de fostul lor coordonator. Peste trei săptămâni, doi dintre aceștia, plt. maj. Cristian Cîrciumaru și plt. maj. Lucian Gavrilei, vor reprezenta România la Campionatele Mondiale World Rescue Challenge Africa de Sud. Până atunci ei se vor pregăti singuri și speră că vor ocupa un loc mai bun decât cel de anul trecut și speră să fie clasați printre primii cinci.

Ca răsplată a muncii lor și a rezultatelor obținute în această perioadă, ei au fost avansați în grad pentru merite deosebite, înainte de termen, în urmă cu patru ani. Plt. maj. Cristian Cîrciumaru este considerat cel mai bun paramedic din ţară, iar anul acesta el a fost recompensat de Ministerul de Interne pentru contribuţia adusă în timpul inundaţiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum reuşim să câştigăm de fieacare dată? Ne motivează că putem să ajutăm pe cineva. Ne pregătim în curtea unităţii. Avem şi echipaj de descarcerare implicat în concurs şi ne antrenăm cu ajutorul celor de la Remat, care ne oferă material de lucru. În plus, ne ajută munca de zi cu zi, unde te întâlneşti cu tot felul de situaţii, le analizezi, le pui cap la cap” spune Cîrciumaru pentru Adevărul.

Cecilia Nuţă, fosta lor colegă, care ani la rând le-a fost și antrenor oficial, i-a ajutat în timpul liber să se pregătească pentru Campionatul Național, însă pentru Campionatele Mondiale din Africa de Sud, aceștia urmează să se pregătească singuri.

Politica