sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ziua care a unit Nordul cu Sudul!

Fie că țin cu echipa din prima ligă, fie că sunt partizanii echipei pornite din județ, craiovenii au sărbătorit Ziua Universității Craiova.

364 de zile pe an, fanii olteni sunt scindați între cele două echipe care susțin că duc mai departe tradiția Campioanei unei Mari Iubiri și a Craiovei Maxima. Bătălia nu e în lumea reală, ci pe rețelele de socializare. Din spatele tastaturii mobilului fiecare tabără aruncă argumente, având convingerea că sunt insurmontabile. „Palmaresul e al nostru. Avem hotărârea de la Timișoara!”. Cealaltă tabără a postat pe 23 august ultimul comunicat: „Palmaresul e la Clubul Sportiv. O spunem pentru a patra oară”.

În weekend tema războiului de pe facebook se schimbă: se numără suporterii de pe stadioane. Se urcă poze în paralel cu cele două galerii: Peluza Sud la Brașov vs Peluza Nord la Voluntari. „Am fost 25.000 cu Dinamo!”, „Și noi eram, dacă jucam pe Oblemenco, dar suntem interziși”. Așadar, principalele dispute sunt pe palmares – cine duce mai departe tradiția, unde bătălia e în hârtii emise de instanțe, și numărul de susținători din fiecare tabără, cantitatea, ca în orice democrație, ce ar da validitate respectivului proiect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Când vine 5 septembrie, ziua meciului pierdut cu Filiași, hotărâtă ca Ziua Clubului, săbiile rămân scoase din teacă, însă măcar toată lumea sărbătorește. Astfel, la miez de noapte, Peluza Sud a aprins torțele la stadionul Tineretului, cel al promovării în A. Nordul a acționat identic, colorând stadionul „Ion Oblemenco”. Ambele tabere au cântat pentru Craiova.

Războiul dintre fani e mai echilibrat, între cluburi însă pare scor de neprezentare. Chiar dacă în unele momente dă dovadă că nu-și cunoaște istoria, clubul craiovean din prima ligă a câștigat categoric bătălia de imagine desfășurată în jurul Zilei de 5 septembrie. A scos tricou aniversar, și-a schimbat pozele de profil și de cover de pe rețelele de socializare, tocmai pentru a bifa evenimentul. În cealaltă parte, nicio mișcare.

spot_img
spot_img

Politica