joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plângere penală împotriva unei asociații care distribuie mesaje false anti-vaccinare

O asociație care susține că dorește să protejeze copiii a tipărit o serie de pliante cu mesaje anti-vaccinare. Pliantele au fost publicate pe rețelele de socializare și au ajuns și în cutiile poștale ale unor oameni. Ministrul Sănătății a anunțat, miercuri, la Craiova că intenționează să facă o plângere penală împotriva celor responsabili.

Pliantele conțin informații precum vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați, vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață sau pesticide în vaccinuri”. Reprezentanții Asociației au folosit pe aceste pliante siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a precizat la Craiova că se delimitează de aceste mesaje, care au fost transmise de persoane deranjate de campania pro vaccinare. Mai mult, potrivit acesteia, ministerul Sănătății va depune o plângere penală împotriva asociației care a distribuit mesaje false cu referire la vaccinurile administrate copiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Sănătății nu are nicio legătură cu acele pliante care circulă în spațiul public și prin anumite orașe în cutiile poștale. Categoric ne delimităm de orice acțiune de acest tip. Intenționăm să facem o plângere penală, pentru că lucrurile deja au luat-o razna. Oamenii sunt descumpăniți, a spus ministrul.

În România a fost declarată, în septembrie 2016, epidemie de rujeolă, fiind înregistrate până acum 15.109 cazuri.

Politica