Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Aglomerație la Pașapoarte, program prelungit la ghișee

Publicat

pe

Deși își pot face programări online pentru obținerea pașapoartelor, mulți dintre vâlceni preferă să stea la cozi la ghișee, iar din acest motiv programul de lucru a fost prelungit, a anunțat prefectul de Vâlcea, Florian Marin.
„Luna august este o lună foarte aglomerată, în ceea ce privește eliberarea pașapoartelor de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor Simple Vâlcea.
Cu toate că legislația prevede posibilitatea programărilor online, un număr foarte mare de solicitanți aleg varianta ghișeului de la sediu, pe baza unei programări zilnice.
În atare condiții, dat fiind faptul că procesarea unei cereri și a actelor aferente, durează câteva minute, zilnic la ghișeu nu pot fi rezolvate decât un numar de cca 70 – 80 de cereri. De altfel pașapoartele se eliberează în tot cursul anului, existând posibilitatea ca oricare cetățean, care lucrează în străinătate, să se adreseze oricând și oficiilor consulare ori ambasadelor din țările de rezidență.
Cu toate acestea, am dispus prelungirea programului de lucru de luni până  vineri, de la 8.30 până la orele 18.30, în așa fel încât să fie soluționate un număr cât mai mare de solicitări”, a spus prefectul.
Reprezentantul guvenului în teritoriu a atras atenția și cu privire la comportamentul unora dintre solicitanți.
„O mențiune trebuie totuși făcută cu privire la atitudinea unora din persoanele care solicită pașapoarte și care se comportă într-un mod intolerabil și cu un limbaj inadecvat, ignorând faptul că funcționarii publici aflați la ghișee sunt în slujba cetățeanului, dar lucrează în condițiile tehnice existente și pe baza legislației în domeniu”, a mai menționat prefectul de Vâlcea, Florian Marin.

© 2021. Toate drepturile rezervate.