luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajat CEO, mort după ce a fost prins de banda transportoare pentru cărbune

Tragedie la Cariera Peşteana Nord. Un angajat al carierei din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) a murit după ce a fost prins de banda transportoare pentru cărbune.

Accidentul a avut loc luni dimineață. Stelică Neamțu, în vârstă de 49 ani, lucra pe postul de lăcătuș mecanic, având o vechime de 29 de ani în muncă.

În timp ce executa lucrări de comutare de la circuitul de steril la circuitul de cărbune, lucrătorul s-a poziționat în zona tamburului unui troliu, cablul acestuia prinzându-i piciorul. Leziunile survenite au provocat decesul angajatului. Instructajul de protecție a muncii fusese efectuat, fișa de instruire a salariatului fiind semnată”, au informat reprezentanții Complexului Energetic Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, Neli Matei, bărbatul avea doi copii majori.

Acesta este cel de-al treilea accident de muncă produs la Complexul Energetic Oltenia în ultimele zile, sâmbătă, doi electricieni, unul de 48 ani, altul de 40 ani, de la cariera Pinoasa electrocutându-se în timp ce lucrau la revizuirea circuitului de comandă al transportorului T40.

Cei doi au suferit arsuri serioase și au fost transportați la spitale din București. Emanoil Grivei a ajuns la spitalul de arși din București, cu arsuri pe 60% din suprafața corpului, iar Gheorghe Fudulache, la Floreasca, cu arsuri pe 30-40% din corp, informează pandurul.ro. Luni, cei 2 muncitori au fost transferați la un spital din Belgia, la solicitarea familiilor.

Tot sâmbătă, mașinistul Gheorghe Deaconescu, în vârstă de 40 ani, cu o vechime în muncă de peste 50 ani, angajat la cariera Pinoasa, a ajuns la spital după ce piciorul drept i-a fost fracturat în timpul serviciului.

La ora 08.00, mașinistul Deaconescu Gheorghe în vârstă de 40 ani și o vechime în muncă de peste 20 ani, în timp ce curăța materialul din buncărul de deversare al transportorului T69 a fost surprins de un bulgăr de material care în cădere i-a provocat fracturarea piciorului drept fiind transportat și internat la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu”, arată CEO.

ITM și Poliția au deschis anchete în acest caz. Verificări face și CEO.

Politica