luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un film românesc a câştigat Globul de Cristal de la Karlovy Vary

Filmul lui Radu Jude „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a primit sâmbătă Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, în valoare de 25.000 de dolari. Este oficial prima dată când un film românesc câştigă trofeul Globul de Cristal.

Filmul lui Jude primise sâmbătă după amiază şi Premiul Label Europa Cinemas, acordat de un juriu al reţelei de cinematografe de artă europene.

Filmul îi are în distribuţie pe Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Juriul internaţional al ediţiei de anul acesta a fost format din regizorul britanic Mark Cousins, actriţa croată Zrinka Cvitešić, producătoarea italiană Marta Donzelli, criticul ceh de film Zdeněk Holý şi regizoarea olandeză Nanouk Leopold. În competiţia oficială din care a făcut parte „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” au fost selectate în total 12 filme.

A 53-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary a avut loc între 29 iunie şi 7 iulie, în Cehia, printre oamenii de film care au fost premiaţi la această ediţie numărându-se actorul Tim Robbins şi regizorul peliculei Rain Man, Barry Levinson, care au primit trofee Globul de Cristal pentru contribuţia la cinematograful mondial.

Filmul va putea fi văzut în cinematografele din România din 28 septembrie.

Politica