sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noua firmă care asigură paza la CEO, cu poliția și ITM-ul pe cap. Persoane fără contract de muncă și acte întocmite după ureche, rezultatul controlului

Societatea care asigură paza în cadrul Termocentralei Rovinari, din Complexul Energetic Oltenia, a fost verificată de poliţiști şi inspectorii de muncă. Oamenii legii au găsit o serie de nereguli la firma care a preluat aceste servicii de pază, firmă ce are sediul în Olt. În timpul controlului, angajatorul nu a putut prezenta documente de angajare pentru cele 12 persoane găsite la serviciu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a făcut această acțiune de control, miercuri, la punctele de pază a obiectivelor din Complexul Energetic Oltenia, după ce a primit o solicitare în acest sens de la Inspectoratul de Poliție Județean Gorj. Contractul de pază a fost preluat de la 1 mai 2018 de o firmă din Caracal, Safety Security, care nu a avut din prima zi oamenii necesari pentru prestarea serviciului.

15 obiective, contract de 3,5 milioane de euro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit ITM Gorj, angajatorul nu a putut prezenta documente de angajare pentru 12 persoane. Având în vedere că angajatorul are sediul social în județul Olt, fișele de identificare ale persoanelor găsite la muncă vor fi transmise Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt pentru definitivarea controlului. Contractul de pază a fost atribuit pentru o perioadă de 90 de zile. Pentru asigurarea serviciului de pază sunt necesari peste 500 de angajați.

,,La solicitarea IJP Gorj, inspectorii de muncă s-au deplasat miercuri în teritoriu pentru a verifica respectarea legislației muncii de către angajatorul care a preluat contractul de pază în cadrul CE Oltenia. În timpul verificărilor, angajatorul nu a putut prezenta documente de angajare pentru 12 persoane. Având în vedere ca angajatorul are sediul social în județul Olt, fișele de identificare ale persoanelor găsite la muncă vor fi transmise Inspectoratului Teritorial de Munca Olt pentru definitivarea controlului”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. SC Safety Security din Caracal a semnat, vineri, cu CEO un contract de peste 3.500.000 de lei pentru a asigura paza a 15 obiective CE Oltenia.

Amendă de la poliție

Dacă reprezentanții ITM Gorj mai au de făcut câțiva pași pentru a definitiva verificarea, polițiștii au dat deja o amendă. Aceștia au găsit acte întocmite fără a respecta legea. ,,Polițiști din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Ordine Publica au inițiat o acțiune, împreună cu ITM Gorj, la o societate comercială din orașul Rovinari, pentru prevenirea, depistarea și combaterea desfășurării de activități lucrative fără forme legale, precum și pe linia respectării prevederilor Lg. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, începând cu data de 1 mai a.c., prestatorul serviciilor de pază la aceasta societate comerciala a fost înlocuit cu o altă firmă, iar unele documente nu sunt întocmite conform prevederilor legale. Pentru deficiențele constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 5.000 lei”, a transmis IPJ Gorj. 

Politica