Frații criminali din Craiovița Nouă au primit 18, respectiv 19 ani de pușcărie pentru fapta lor

Date:

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunțat, joi, sentința celor doi frați, Gabriel Teodorescu şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, din Craiova, care au ajuns după gratii în cazul crimei din cartierul craiovean Craiovița Nouă, pe 7 decembrie 2016, după ce anchetatorii au stabilit că amândoi au participat la uciderea lui Ionuţ Antoni Fieraru, de 20 de ani, mai exact unul l-a împiedicat să fugă și cel de-al doilea a lovit cu cuțitul. Cei doi au abandonat victima în stradă și au fugit, fiind găsiți după aproape 24 de ore. Acum au fost condamnați la 18 ani și 8 luni, respectiv 19 ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că oribila crimă s-a petrecut pe 6 decembrie 2016, dimineața, aproape de ora 2.00, în apropierea hipermarketului Kaufland din cartierul craiovean Craiovița Nouă, victimă fiind un tânăr de 20 de ani, din Craiova. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au condus cercetările în acest caz, după ce s-a pus totul cap la cap s-a stabilit că discuțiile dintre victimă și fratele agresorului erau mai vechi și că cei doi se cunoșteau, ambii frați fiind implicați direct în comiterea crimei: „marţi, 6 decembrie, în jurul orei 01.45, în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi (20 de ani) şi Fieraru Antoni-Ionuţ (20 de ani), Teodorescu Gabriel (23 de ani) l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară, cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul, fiind ajutat de fratele său care, prin agresiuni exercitate concomitent asupra victimei, a contribuit la menţinerea şi întărirea rezoluţiei infracţionale de suprimare a vieţii acesteia”. Conform procurorilor, crima a avut la bază o serie de neînţelegeri care existau deja între victimă, Ionuţ Antoni Fieraru, şi Luigi Teodorescu, din cauza relaţiilor lor cu o fată. În momentul când s-au întâlnit pe stradă, Luigi s-a apucat la ceartă cu Fieraru, l-a lovit, şi l-a împiedicat să fugă în momentul când Gabriel a scos cuţitul: „inculpatul Teodorescu Luigi i-a redus acestuia posibilitatea de a se apăra şi de a-şi asigura scăparea, atunci când a încercat să se îndepărteze, întrucât a observat că inculpatul Teodorescu Gabriel era înarmat cu o armă albă (corp tăietor-înţepător)”, au mai precizat procurorii. Medicii legiști au stabilit că, Fieraru Antoni-Ionuţ a fost lovit cu corp tăietor -înţepător, în zona cervicală anterioară, fiindu-i provocate leziuni traumatice incompatibile cu viaţa.
Imediat după comiterea faptei cei doi fraţi au dispărut, fiind depistaţi marţi seara de poliţişti şi duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri, pe 7 decembrie, au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare prentru 30 de zile.
Pe fond, Tribunalul Dolj a dispus, pe 22 mai, anul trecut, începerea procesului, respingând excepțiile invocate de inculpați, Gabriel Teodorescu fiind judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de: omor, lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Luigi Teodorescu pentru săvârşirea infracţiunilor de: omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunțat sentința. Ambii frați au fost găsiți vinovați de infracțiunile reținute în sarcina lor și condamnați la pedepse exemplare: „Aplică inculpatului Teodorescu Luigi pedeapsa cea mai grea, aceea de 18 ani închisoare, la care se adaugă sportul de 1/3 din pedeapsa de 2 ani închisoare, respectiv, 8 luni, urmând ca în final, inculpatul Teodorescu Luigi să execute pedeapsa finală de 18 ani şi 8 luni închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Teodorescu Luigi perioada reținerii şi a arestului preventiv, din data de 07.12.2016, la zi şi menţine starea de arest a inculpatului. (…) Aplică inculpatului Teodorescu Gabriel pedeapsa cea mai grea, aceea de 18 ani închisoare, la care se adaugă sportul de 1/3 din pedepsele de 2 ani închisoare, respectiv 8 luni, şi un an închisoare, respectiv 4 luni, urmând ca în final, inculpatul Teodorescu Gabriel să execute pedeapsa finală de 19 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Teodorescu Gabriel perioada reținerii şi a arestului preventiv, din data de 07.12.2016, la zi şi menţine starea de arest a inculpatului”, se arată în hotărârea instanței. În plus, cei doi trebuie să achite daune morale și materiale în valoare de peste 71.000 euro și câte 15.000 lei cheltuieli judiciare. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.
În plus, doi craioveni, Giovani Gheorghe, de 21 ani, şi Dănuţ Didă, de 27 ani, au fost arestaţi la domiciliu pentru 30 de zile, la sfârșitul lunii februarie, fiind cercetați pentru că au depus mărturie mincinoasă în acest caz.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...