luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vreme frumoasă în toată țara în minivacanța de 1 Mai

ANM anunța că vremea va fi deosebit de frumoasă în minivacanţa de 1 Mai, iar valorile termice vor ajunge la 29 de grade Celsius.

Se vor semnala ploi de vară, în noaptea de joi spre vineri, în special în zone din vestul, centrul şi nordul ţării, dar de sâmbătă regimul termic va deveni unul deosebit de cald pentru această perioadă, a anunțat directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Prognoza de specialitate arată, de asemenea, că, în zilele de 30 aprilie şi 1 Mai, temperaturile vor urca până spre 28-29 de grade Celsius şi doar temporar, în zona montană, vor fi posibile câteva ploi, dar slabe cantitativ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Temperaturile se vor încadra, la scara întregii ţări, între 14-15 grade Celsius şi 29 de grade, în zonele din partea sudică şi vestică a ţării. De asemenea, pe litoral se vor înregistra valori termice cuprinse între 18 şi 24 de grade, deci vom avea o vreme însorită.

„La munte apar ploi de vară caracteristice, însă, în general, vom avea o vreme prielnică pentru fiecare dintre noi, indiferent unde ne vom afla. În zona de sud, de vest, chiar şi în zona Moldovei, temperaturile vor fi foarte generoase, pentru că, practic, la scara întregii ţări, de la litoral până la zona montană, mercurul din termometre va indica valori cu mult peste normele climatologice specifice datei din calendar. Pe 30 aprilie şi 1 Mai este posibil, însă, ca în zona montană să existe probabilitatea de apariţie, pentru scurte intervale de timp, a precipitaţiilor, dar foarte slabe cantitativ”, a explicat directorul general al ANM.

Politica