joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Nemulțumirile celor de la Electroputere trebuie rezolvate

Victor Gogonea, secretar general  ALDE Dolj: ”Salariile mici nu mai pot fi un avantaj competitiv”

Instabilitatea socială produce riscuri la adresa dezvoltării economice. În acest sens, considerăm că trebuie  utilizate toate pârghiile legale pentru a stinge orice fel de conflict social, spontan sau organizat. Ascultând nemulțumirile oamenilor și adoptând prin dialog planuri de soluționare ale acestora.

Situația de la Electroputere reclamă de urgență o mediere care să facă posibilă ajungerea la un consens privind modul de soluționare a revendicărilor muncitorilor. În același timp, instituțiile abilitate ale statului trebuie să se asigure că legislația muncii este pe deplin respectată exercitând toate prerogativele pe care le au în materie de conciliere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Credem  că numai dialogul social poate rezolva situația. Fără a  interfera în vreun fel în managementul acestei companii ținem să precizăm încă odată opțiunea noastră în materie de salarizare.

ALDE consideră că salariile mici nu mai reprezintă un avantaj competitiv. Oamenii trebuie să primească prețul corect pentru munca prestată și să nu mai fie ținuți la limita salariului minim pe economie.

Ne exprimăm speranța că demersurile privind încheierea Contractului Colectiv de Muncă la Electroputere se vor finaliza cu bine și că acest conflict nu va fi escaladat

         

Politica