sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Uite tata, nu e tata”, premieră cu umor la Opera Română Craiova

Opera Română Craiova va aduce pe scenă, sâmbătă şi duminică, la ora 19.00, o comedie muzicală, de Mihail Joldea, muzica de Alexandru Iosub. „Uite tata, nu e tata”, piesă ce se va juca la Cercul Militar Craiova, biletele fiind deja epuizate, promite voie bună şi dă întâlnire unor personaje colorate, diverse şi complexe, după cum a anunţat regizorul şi cel care asigură şi partea coregrafică a spectacolului, Laurenţiu Nicu.

Această comedia s-a jucat pentru prima dată, la Craiova, în anul 1982, revenind acum ca un antidot de tristeţe, cum o consideră reprezentanţii Operei Române Craiova. Textul este unul captivant, despre eternul război al sexelor, despre infidelitățși intrigi, distribuţia promiţând publicului momente savuroase. Muzica nu a fost tocmai uşor de scris, „s-a născut greu, dar până la urmă s-a născut. În cazul comediilor, muzica trebuie să servească momentului respectiv, să o adaptăm”, a spus Alexandru Iosub, artistul care s-a ocupat de această latură.

Eveniment dedicat Centenarului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit directorului Operei Române, Antoniu Zamfir, acest spectacol a fost realizat cu forţa şi încrederea echipei pe care o are în subordine. S-a lucrat mult, mai bine de două luni, artiştii având un obiectiv comun, acela de a stârni aplauzele publicului, semn că spectacolul a fost primit cu drag. „Anul 2018 fiind anul dedicat Centenarului Marii Uniri, ne-am propus cu toții ca tot ceea ce înseamnă premierele de spectacole pe scena Operei Române Craiova să fie din repertoriul românesc. Așadar, „Uite tata, nu e tata”, într-o realizare românească, regizor, compozitor, textier, dirijor este primul eveniment al Operei din Craiova dedicat Centenarului Marii Uniri. Urmează pe parcursul anului și alte evenimente pe care le veți descoperi la momentul potrivit dedicate acestui mare eveniment istoric al țării noastre”, a precizat managerul Operei Române Craiova, Antoniu Zamfir.

Uite tata, nu e tata” se joacă pe 28 și 29 aprilie începând cu ora 19.00, pe scena Cercului Militar şi se revine cu această piesă şi în luna mai a anului curent. 

Politica