Severin: Persoanele cu dizabilități, scutite de impozite și alte taxe

Date:

La Severin, persoanele cu dizabilități, care dețin certificat de handicap accentuat sau grav vor fi scutite integral de impozitul pe clădiri, terenuri și mijloacele de transport. Pentru a beneficia de aceste scutiri, cei interesați trebuie să depună toate actele doveditoare, la Direcția de Taxe și Impozite Locale, până la data de 31 martie 2018. De aceleași scutiri vor beneficia și reprezentanții minorilor care prezintă formele de handicap prevăzute de lege.

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, persoanele cu dizabilități, care dețin certificat de handicap accentuat sau grav, vor fi scutite de impozitul pe clădiri, terenuri și mijloacele de transport. Cei care doresc să beneficieze de prevederile legale, trebuie să meargă la Direcția de Taxe și Impozite Locale și să depună un dosar cu toate documentele doveditoare, până cel târziu la data de 31 martie 2018.

Până în prezent, există peste 5.000 de cereri de scutire de la plata impozitului, care au ca și cauză dizabilitățile (Declarații privind scutirea de la plata impozitului pe clădiri – 3.649 de cereri; Declarații privind scutirea de la plata impozitului pe teren – 879 de cereri; Declarații privind scutirea de la plata impozitului pe mijloacele de transport: 1.468 de cereri).

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...