luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Găsit înecat în Jiu la mai bine de o lună de la data dispariției

Trupul fără suflare al unui bărbat a fost descoperit, luni, în râul Jiu, în dreptul unei balastiere din zona Castrul Roman – Bumbești Pițic. Cel care a făcut descoperirea este chiar un angajat al balastierei. Omul a sunat speriat la 112 pentru a anunța că în apa râului plutește cadavrul unui necunoscut. Bărbatul înecat era îmbrăcat foarte sumar, la gât purtând o cruce care, în cele din urmă, i-a ajutat pe anchetatori să stabilească identitatea persoanei respective. Este vorba despre un îngrijitor de la Mânăstirea Vișina care plecase la pescuit în data de 26 decembrie 2017, moment din care a și fost dat dispărut.

Imediat după apelul telefonic la 112 în zonă a ajuns un echipaj din cadrul ISU Gorj cu o barcă pneumatică. Pompierii au reușit, însă, să aducă la mal cadavrul, fără a mai folosi barca din dotare întrucât apa nu este foarte adâncă în acea zonă.

La fața locului s-a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o barcă pneumatică. S-a constatat că o persoană era înecată în albia râului Jiu. Aceasta a fost extrasă și predată Serviciului de Ambulanță în condițiile în care prezenta urme de rigiditate cadaverică și era în putrefacție”, au precizat reprezentanții ISU Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Identitatea persoanei, imediat stabilită

La fața locului, după cum au anunțat pompierii, au ajuns și reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Gorj. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul. În această cauză a fost demarată și o anchetă a polițiștilor gorjeni, identitatea decedatului fiind imediat stabilită de către criminaliștii prezenți la fața locului. În baza de date a IPJ Gorj apărea ca dispărută o persoană de la Mânăstirea Vișina. Oamenii legii au fost anunțați, în a doua zi de Crăciun, că bărbatul a plecat la pescuit și nu s-a mai întors la lăcașul de cult. De atunci nimeni nu a mai știut nimic de el.

Politica