marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„O victorie cu Oradea ne-ar mări șansele la Top Six”

Baschetbaliștii craioveni au nevoie să câștige meciul de azi, contra lui CSM Oradea, care va avea loc de la ora 18.15 în Sala Polivalentă din Craiova. Formația olteană vine după o înfrângere categorică pe terenul Stelei, iar întâlnirea cu echipa orădeană este una esențială în privința avansării printre primele șase echipe ale campionatului până la finalul sezonlui regulat.

Mâine (n.r. – azi) ne așteaptă o partidă dificilă, care este una foarte importantă pentru accederea în primele șase echipe. Este unul dintre cei mai dificili adversari, pe care i-am fi putut întâlni după deplasarea de la Steaua. Suntem hotărâți să demonstrăm că jocul din weekend a fost doar un accident. Sperăm să vină suporterii în număr mare la meci, să ne susțină pentru o nouă victorie”, a declarat Dan Ioan, antrenor secund al echipei de baschet masculin de la SCM Craiova.

SCM Craiova se află în formulă completă pentru disputa cu CSM Oradea, cu excepția jucătorului Nick Novak, care a părăsit gruparea craioveană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nick Novak nu mai face parte din echipa noastră, dar ca și probleme de sănătate nu avem nimic special. Lotul care a făcut deplasarea la Steaua va juca și mâine (n.r. – azi) cu Oradea”, a mai spus secundul echipei din Bănie.

După meciul cu CSM Oradea, baschetbaliștii craioveni vor intra într-o pauză competițională de o lună, următorul meci din campionat fiind programat pentru începutul lui martie din cauza unor acțiuni ale echipei naționale.

După acest meci, vom avea o pauză. Următorul meci oficial îl jucăm abia în martie, iar jucătorii vor primi o perioadă de odihnă după care vom relua antrenamentele. Cei care sunt convocați la echipele naționale, Ionuț Berceanu, Iulian Orbeanu și Martin Paasoja vor merge acolo”.

Iulian Orbeanu: Acasă am făcut meciuri bune mai mereu”

Iulian Orbeanu speră ca echipa craioveană să își mențină parcursul bun pe teren propriu și să obțină o victorie împotriva Oradei, care să le îmbunătățească șansele la clasarea în top six.

Întâlnim o echipă puternică, are jucători cu experiență și este un avantaj pentru ei. Noi jucăm acasă și am făcut meciuri bune la Craiova. Sper să facem un meci bun și să terminăm această perioadă cu o victorie. Am avut meciuri bune, am obținut victorii importante și sper ca după acest joc să ne mărim șansele la Top 6”, a declarat Iulian Orbeanu, care după acest meci va intra în focurile lotului național.

Este o onoare de fiecare dată când ești chemat pentru echipa națională. Tot timpul am mers acolo cu dorința foarte mare de a juca, chiar și atunci când am fost accidentat”.

Politica