Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Dezvoltare Urbană Slatina se înnoieşte

Publicat

pe

O nacelă PRB, utilaj folosit pentru lucrul la înălţime, a intrat, luni, în patrimoniul SC Dezvoltare Urbană SRL Slatina, care administrează spaţiile verzi, fântânile arteziene şi locurile de joacă din municipiu, după ce societatea s-a dotat cu o autocisternă cu bazin şi container.

 

Directorul Dezvoltare Urbană, Florin Dumitrescu, a declarat că noul utilaj va fi folosit pentru toaletarea arborilor, din primăvara acestui an, dar şi pentru alte lucrări la înălţime. 350.000 lei a costat achiziţia nacelei PRB.

Recent, în patrimoniul societăţii, care administrează spaţiile verzi, fântânile arteziene şi locurile de joacă din Slatina, a intrat şi o autocisternă cu un bazin de 5.000 litri, ce poate fi folosit pentru irigat, de aceeaşi valoare. Aceasta poate fi înlocuită cu un container. De asemenea, acestui utilaj i se poate ataşa o lamă pentru deszăpezire.

Autocisterna a fost achiziţionată din fondurile proprii ale SC Dezvoltare Urbană, cu fonduri obţinute din executarea unor lucrări de defrişare şi întreţinere, la o societate de pe platforma industrială a municipiului.

SC Dezvoltare Urbană Slatina SA, firmă creată de Primăria Slatina pentru a prelua atribuţiile SC Rupiah a primit, în luna aprilie 2017, în administrare spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din municipiu.

Contractul de concesiune a serviciului de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu încheiat între Primăria Slatina şi asocierea de firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon a încetat, la sfârşitul lunii februarie 2017, cu acordul părţilor, înţelegerea fiind vizată şi de consilierii locali.

Contractul era din anul 2010, pe o perioadă de 30 de ani, scadenţa fiind, aşadar, în anul 2040. Anul trecut, acesta fusese renegociat la o perioadă de 10 ani. Încă de la început, în spaţiul public au apărut informaţii privind facturi umflate emise de societatea comercială către municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Slatinei spun că, în anul 2016, valoarea medie a facturilor se ridica la aproximativ cinci miliarde lei vechi.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.