sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Caracal spune că centura ocolitoare va fi dată în folosință în primăvară

Traficul rutier ar urma să fie deschis pe centura de ocolire a municipiului Caracal, în următoarea perioadă, potrivit primarului municipiului, Liviu Radu.

Până atunci, în ultima şedinţă a Consiliului Local Caracal din anul 2017, aleşii au aprobat trecerea unui imobil-teren în suprafaţă de 1.020 metri pătraţi, categoria de folosinţă drum, din domeniul public al municipiului în cel al statului şi în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA.

Am făcut o expropriere pentru ca cei de la CNAIR să se încadreze în ceea ce priveşte realizarea centurii ocolitoare. Era normal să ne dăm concursul pentru că, până la urmă, este un drum în folosul comunităţii”, a explicat primarul Liviu Radu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că, potrivit reprezentanţilor CNAIR, pe varianta ocolitoare a municipiului se va putea circula, cel mai târziu din luna martie.

Din ce am vorbit cu reprezentanţii Companiei, dacă prima dată au spus că va fi gata până la sfârşitul anului, ulterior au transmis că cel mai probabil se va da în folosinţă în februarie-martie. Până atunci, vor fi puse la punct toate detaliile”, a afirmat edilul.

Lucrările la centura Caracal au început pe 4 mai 2011, dar contractul a fost reziliat pe 4 decembrie 2012, deoarece progresul fizic la data transmiterii înştiinţării de reziliere era de 16,85%. Abia în 2014, contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă firmei S.E.C.O.L. – Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A., având o durată de execuţie de 12 luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 luni.

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal are o valoare de 44.472.173,75 lei, fără TVA.

Politica