vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova se pregătește de continuarea cartierului chinezesc

Cel puțin primul “cvartal de blocuri” de la cartierul chinezesc ar putea fi finalizat de Primărie, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Edilul șef al urbei a precizat că se urmărește ca lucrările să înceapă anul viitor.

La ora aceasta, comisia pe care am desemnat-o, formată din directorii din Primărie, ca să stabilească pașii următori în ceea ce privește cartierul chinezesc și oportunitatea acestei continuări a lucrărilor, lucrează. Din discuțiile și din ședințele pe care le-am avut cu ei în ultima perioadă reiese că cel puțin primul pachet de apartamente va fi realizat de către Primărie. În sensul acesta se lucrează la documentația și la bugetul, bineînțeles, pentru anul 2018 pentru a se începe cu primul cvartal de blocuri de către Primărie. Asta înseamnă că Primăria va fi investitorul, Primăria va fi cea care va semna contractele cu cetățenii. Bineînțeles, legislația pe care va lucra primăria, în calitate de dezvoltator, este mult mai rigidă și vor fi criterii puțin mai rigide față de vârstă, față de deținerea unor alte proprietăți, dar se va pleca de la lista care există. Deja o mare parte din cei care au fost înscriși pe liste au fost contactați și au fost întrebați dacă își mențin opțiunea. Și încercăm pe cele două planuri, atât din punct de vedere al înscrierilor, cât și din punct de vedere al finanțării și părții tehnice să parcurgem pașii în așa fel încât în 2018 să începem și cu această investiție. Mai ales că investiția aceasta este un efort financiar pe termen scurt pentru primărie pentru că termenul de execuție la astfel de lucrări este sub un an și asta ar însemna că într-un an de zile banii se întorc înapoi în bugetul primăriei”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Cei care doresc în continuare să cumpere un apartament în aceste blocuri, vor trebui, cel mai probabil, să achite un avans.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta nu este singura investiție pe care municipalitatea urmărește să o realizeze în 2018, după cum a mai precizat primarul Mihail Genoiu. Vor fi efectuate o serie de intervenții pe străzile orașului, dar și reabilitări de clădiri de patrimoniu. Despre acestea vă vom oferi detalii în edițiile următoare ale cotidianului regional Jurnalul Olteniei.

Politica