marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un pas pentru realizarea containerelor de gunoi îngropate din Craiova

Consilierii județeni au votat joi, în ședința ordinară pe luna în curs, un proiect privind preluarea de la Primăria Craiova a spațiilor în care vor fi amenajate containerele îngropate pentru gunoi. Este vorba de peste 400 de platforme pe care vor fi poziționate circa 760 de containere îngropate.

Din cei 54 milioane de euro pe care i-am avut la care a trebuit să facem un număr de șapte licitații, cel mai mult ne-au încurcat două licitații, practic una care a ținut-o în loc pe cealaltă și aceasta a fost cea cu containerele îngropate din Craiova, în care 438 de platforme și 759 de containere îngropate, plus șapte mașini speciale care trebuie să scoată acele containere, cu un GPS special conectat la satelit, o mașină care spală aceste locuri, cu siguranță va crea o Craiovă mai curată. Am avut o licitație care a durat vreo trei sau patru ani și din cauza ei am rămas toți blocați, aceleași două firme care s-au omorât între ele, care au ajuns în instanță, dar în acest moment am semnat cu ei. De aceea avem acest proiect la ordinea de zi, pentru a ne da nouă terenurile, unde se vor executa aceste lucrări libere, de orice sarcini pentru ca noi să le putem da celui care va construi”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Realizarea platformelor îngropate de gunoi, în Craiova, face parte din masterplanul de deșeuri al județului Dolj, proiect cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, fonduri europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că președintele Consiliului Județean Dolj a declarat că se pregătește și accesarea unui proiect pe fonduri europene pentru realizarea unei stații de ardere a deșeurilor.

Vestea bună este că deja se conturează o a doua etapă în Master planul pentru deșeuri, pentru că se discută tot mai intens, în aceste zile, ca prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare să fie asigurată finanțarea pentru construirea unei stații de tratare a deșeurilor în Dolj, stație care va genera și un combustibil alternativ, utilizabil în industrie“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, precizând că investiția ar putea fi de circa 35 milioane euro.

Politica