Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Primăria Slatinei aşteaptă avizul Ministerului Educaţiei pentru a muta trei direcţii din subordine într-un fost liceu

Publicat

pe

Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminat Public, operatorul transportului public în comun şi Poliţia Locală îşi vor muta sediile în fosta clădire a Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din Slatina, municipalitatea aşteptând un aviz de la Ministerul Educaţiei.

 

Primarul Slatinei, Emil Moţ, şi-a exprimat speranţa că toate avizele vor fi obţinute, în această lună.

Cererea este în analiză la Ministerul Educaţiei. Cei de acolo ne tot cer hârtii, noi trimitem, dar eu sper ca undeva în toamna asta, undeva în luna noiembrie, să finalizăm şi să facem transferul. Vrem să mutăm DASIP, Loctrans şi Poliţia Locală”, a declarat Moţ.

Edilul a explicat că imobilul în care funcţiona fostul Colegiul Tehnic „Ion Mincu” oferă posibilitatea funcţionării Dispeceratului Poliţiei Locale, la parametri maximi.

După cum ştiţi, Dispeceratul Poliţiei Locale este foarte mic, iar din punct de vedere tehnic nu avem unde să punem toate acele televizoare unde să fie urmărite imaginile surprinse de camerele de supraveghere din oraş. La momentul acesta, doar aproximativ 30 la sută din camere pot fi urmărite din cauza limitării spaţiului pe care îl avem. Acolo, sunt acele săli de clasă mari, unde pereţii pot fi umpluţi cu televizoare şi unde putem să vedem în timp real, sută la sută din imaginile surprinse”, a explicat Moţ.

În urma rezultatelor dezastruoase înregistrate, în ultimii ani la examenul de Bacalaureat, dar şi din cauza numărului scăzut de elevi, primăria a decis desfiinţarea Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Slatina, începând cu anul şcolar 2014-2015.

© 2021. Toate drepturile rezervate.