joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii montani din Rânca, prima intervenție din acest sezon

Clipe de groază pentru patru tineri din Filiași! Aceștia au cerut ajutorul jandarmilor montani, miercuri dimineață, la orele 05.00, după ce au rămas blocaţi cu maşina în zona montană Rânca. Din cauza zăpezii, șoferul a pierdut controlul autoturismului și a ajuns într-un șanț.

Jandarmii montani din Rânca au acordat sprijin pentru deblocarea mașinii, prin tractare, tinerii continuând astfel drumul spre Novaci.

Jandarmii montani patrulează permanent în zona de competență, respectiv zonele montane pentru a fi în măsură să intervină la solicitările turiștilor aflați în dificultate, cooperând la înălțime cu Poliția Novaci, Salvamont și Secția Drumuri Naționale Târgu-Jiu. Jandarmeria Montană vă recomandă, pentru evitarea situațiilor nedorite, să consultați prognoza meteorologică înaintea începerii deplasării, să aveți un echipament adecvat zonei de munte, echiparea autoturismelor pentru iarnă și să aveți carburant suficient iar dacă vă aflați în dificultate, să solicitați sprijin prin apel SNUAU 112”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj.

Politica