sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectul „Barista pentru o zi”, derulat și la Craiova. Câștigătorul Master Chef 2015 a pregătit cafea în scop caritabil

Cu gândul îndreptat spre copiii cu nevoi speciale, Adi Voica, câștigătorul ediției din 2015 a concursului MasterChef, s-a alăturat proiectului caritabil „Barista pentru o zi”. Cafeneaua „5 to go” din Craiova a făcut posibilă derularea acestui eveniment și în orașul Craiova, încasările realizate pe tot parcursul zilei de luni fiind donate Asociației „Bulgăre de Lumină”. Aceasta din urmă a luat naștere pentru a răspunde nevoii de recuperare și integrare în societate a copiilor cu autism.

 

Adi Voica, câștigătorul „Master Chef” în anul 2015, nu a stat pe gânduri când i s-a propus să se implice în această campanie de strângere de fonduri pentru copiii diagnosticați cu autism. Astfel, luni, între orele 10.00 și 13.00, Adi Voica a pregătit cafea pentru clienții „5 to go”, încasările realizate pe tot parcursul zilei urmând să ajungă la Asociația „Bulgăre de Lumină”.

Am răspuns acestei inițiative pentru că nu ai cum să nu te implici într-un astfel de proiect caritabil. Subiectul mă sensibilizează, mai ales că am o fetiță de un anișor și automat văd totul din postura părintelui. Am vrut să colaborez, să dau o mână de ajutor în derularea proiectlui și iată-mă în cafenea. Am așteptatat fiecare client cu drag, cafeluța caldă fiind perfectă pentru frigul de afară. Felicit asociația pentru tot ceea ce face pentru acești copii. Mă voi implica mereu în astfel de acte de strângere de fonduri și o voi face și cu locația pe care eu o am în Craiova. Este important ca fiecare dintre noi să contribuim la astfel de acțiuni, mai ales când vorbim despre copii care au mare nevoie de sprijin. Pentru mine cel mai important este să fii sănătos, toate celelalte rezolvându-se”, a spus Voica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

cafea-2

Campania se derulează la nivel național”

Din noiembrie 2016, acest proiect, „Barista pentru o zi”, se derulează în cafenelele „5 to go” din întreaga țară. În data de 30 octombrie, anul curent, a venit rândul locației din Craiova să răspundă inițiativei. Ideea constă în organizarea de sesiuni cu persoane publice care doresc să fie „Barista pentru o zi” în cadrul cafenelei, invitatul implicându-se activ la procesul de preparare a băuturilor pe bază de cafea. Încasările din ziua respectivă sunt donate către asociația „Bulgăre de lumină”, organizație care oferă sprijin acțiunilor de recuperare și integrarea în societate a copiilor cu autism.

Clienții care ne-au trecut pragul locației, luni, au participat practic la campania de strângere de fonduri pentru copiii cu autism. Încasările din ziua respectivă, estimate la 1.500-2.000 de lei, vor merge la asociația <<Bulgăre de lumină>>, cea care răspunde nevoilor acestor copii. Campania se derulează la nivel național și deja au avut loc aproximativ 20 de astfel de evenimente în întreaga țară”, a explicat Lucian Bădilă, cofondator al brandului „5 to go”.

Pachet de servicii oferite copiilor cu autism

Asociația „Bulgăre de lumină” oferă sprijin copiilor cu autism, implicându-se în: recuperare cognitivă, motrică, socială, senzorială prin oferirea unui pachet complet de servicii personalizate în funcție de fiecare beneficiar, nemaifiind necesară deplasarea acestora dintr-o locație în alta pentru a avea acces la varietatea de servicii.

Politica