luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinci ore de așteptare pentru o radiografie în UPU Craiova. Medicii, puși în situații limită

Faptul că răbdarea pacienților și aparținătorilor acestora este pusă la grea încercare, în momentul în care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Nr.1 Craiova, este un lucru dovedit din nou, în acest week-end, de către un alt craiovean. Florian Cristian a făcut public un filmuleț în care chiar medicul de la Urgențe explică situația penibilă în care se găsește acest spital. Un spital regional la care dacă ajungi cu o posibilă fractură la picior, medicii nu au cum să confirme sau să infirme afecțiunea din cauza faptului că aparatul de radiologie nu funcționează. Și reparațiile înseamnă ore bune. Într-o asemenea situație s-a aflat craioveanul care și-a adus tatăl la Urgențe pentru că acuza dureri mari la unul dintre picioare.

 

În Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, Cristian Florian a ajuns cu tatăl său, în speranța că i se va rezolva problema pe care o avea la unul dintre picioare. Acesta acuza dureri mari, dar din cauza faptului că aparatul de radiologie nu mergea, medicii nu au avut cum să îi administreze vreun tratament. Pacientul a așteptat cinci ore pentru banala radiografie, timp în care fiul acestuia le-a tot cerut ajutorul cadrelor medicale. Fără nici un rezultat însă. Tocmai această grea încercare l-a determinat pe craiovean să înregistreze video cele întâmplate și facă publică postarea.

Eu ca doctor fac o medicină de război”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lui Cristian Florian i s-a oferit posibilitatea să discute problema direct cu medicul care se ocupa de tatăl lui, dialogul prezentând situația penibilă în care se găsește unitatea medicală.

Am vorbit personal cu cei de la Radiologie și fac tot posibilul să-l repare. Până nu avem radiografie nu putem să venim cu un tratament. Piciorul poate să fie luxat sau poate să fie o fractură. Eu știu ce să zic? Este o situație penibilă pentru că este un aparat vechi de 60 de ani. Se strică tot timpul, noi nu facem radiografie de plămâni în urgență. Eu ca doctor fac o medicină de război, avuserăți ghinion să se strice tocmai la dumneavoastră! Dacă nu se repară în două ore, vă trimitem la Spitalul Nr.2. Altă variantă nu am”, a fost explicația medicului de la Urgențe.

Aparatul în cauză este unul vechi, din anul 1970”

Reprezentanții unității medicale au venit cu o informare despre această situație, aceștia precizând că defecțiunea a fost una minoră. Problema a fost recunoscută, partea bună a lucrurilor fiind că acest aparat va fi înlocuit cu unul nou, în perioada imediat următoare.

Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, referitoare la defecţiunea unui aparat de radiologie din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) în weekend, facem următoarele precizări: defecţiunea a fost una minoră, cel mai probabil cauzată de o fluctuaţie de tensiune şi a fost remediată. În acest moment funcţionează atât aparatul de radiologie cât şi aparatul Computer Tomograf (CT) din UPU. Aparatul în cauză este unul vechi, din anul 1970, care se defectează frecvent, motiv pentru care s-a discutat cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru finanţarea achiziţionării unui nou aparat ce va deservi Unitatea de Primiri Urgenţe. În aproximativ două săptămâni se va demara procedura de licitaţie, urmând ca în cel mai scurt timp posibil noul aparat să îl înlocuiească pe actualul”, au tranmis reprezentanții SJCU Craiova.

Amenințat cu judecata

Filmulețul poate fi văzut pe pagina de socializare a lui Cristian Florian, cu mențiunea că doljeanul a primit deja amenințări că va fi dat în judecată pentru că și-a permis să filmeze scena petrecută în unitatea medicală. Acesta a precizat că intențiile lui nu sunt acelea de a denigra spitalul, ci doar de a se lua măsurile ce se impun pentru ca alți pacienți să nu mai treacă prin ceea ce a trecut tatăl său.

Politica