Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Edilii din Gorj, discuţii pe tema gospodăriirii apelor

Publicat

pe

Primarilor din judeţul Gorj le-au fost aduse la cunoştinţă, la finele săptămii trecute, de către şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, Ion Călinoiu, responsabilităţile pe care le au în legătură cu întreţinerea cursurilor de apă. Astfel, edilii au fost atenţionaţi cu privire la modul de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă, la felul în care se întocmesc acte de reglementare pentru lucrările ce se construiesc pe ape sau au legătură cu apele, la atribuţiile pentru întreţinerea lucrărilor de pe teritoriul pe care îl au în administrare, la respectarea zonelor de protecţie şi contravenţii în domeniul gospodăririi apelor.

Ion Călinoiu a menţionat faptul că instituția pe care o conduce manifestă toată deschiderea pentru o bună colaborare în vederea obţinerii de avize şi autorizaţii de gospodărire a apelor, în vederea promovării de proiecte cu fonduri europene pe programe operaţionale regionale şi programe naţionale. Astfel, edilii gorjeni care au anumite probleme sau care vin cu anumite propuneri se pot adresa specialiştilor în domeniu.

Siguranţa gospodăriilor, prioritară

Căllinoiu a adus în atenţie şi faptul că SGA Gorj a finalizat lucrările decolmatare pr.Cartiu la Turcineşti şi decolmatare pr.Ghia la Crasna.

Prin executarea acestor lucrări s-a asigurat secţiunea de scurgere a apelor, tranzitarea viiturilor şi consolidarea malurilor cursurilor de apă pentru punerea în siguranţă a proprietăţilor cetăţenilor riverani cursurilor de apă. De asemenea, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a finalizat lucrarea Decolmatare pârâu Cioiana la Peşteana, aval pod DN 66, Târgu Jiu – Ţânţăreni”, a anunţat repreyentantul SGA Gorj. De asemenea, au fost demarate lucrări de regularizare a pârâului Cioiana la Ţicleni, în zonele Parcu Mare şi aval primărie, continuându-se lucrările din anul anterior, astfel încât secţiunea de albie ce se realizează să asigure transportul debitelor de apă inclusiv scurgerile de pe versanţi.

© 2021. Toate drepturile rezervate.