sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul Râmnicului, inaugurat cu spectacol

Râmnicenii sunt așteptați, sâmbătă, în centrul orașului. Municipalitatea organizează mai multe evenimente pentru a marca finalizarea lucrărilor efectuate aici, evenimente pentru care s-a alocat un buget de aproape 300.000 lei din bugetul local al orașului.

Este vorba despre concerte de muzică populară şi pop-rock, focuri de artificii, recital de pian şi vernisaje de expoziţii de artă plastică.

De la ora 17, pe scena amplasată în Scuarul „Mircea cel Bătrân”, vor evolua artiştii de muzică populară Cornel Cojocaru, Nelu Biţînă, Orchestra Nicu Troncea, Ana Maria Iorga şi Nineta Popa, ce vor fi urmaţi, în registrul pop-rock, de Andreea Bălan, formaţia Mandinga şi trupa Voltaj. Tot cu această ocazie festivă, Uniunea Artiştilor Plastici Vâlcea va demara proiectul „Vecinătăţi culturale” aducând la Râmnic – cu sprijinul CJCPCT Olt, al Centrului Cultural Municipal Caracal şi al Primăriei Caracal – protagonişti ai vieţii cultural-artistice din judeţul Olt. Astfel, la ora 14.00, la Galeria de Artă „Artex” va avea loc vernisajul expoziţiei de tapiserie şi grafică a artistului plastic Victoria Caraman Pastuh, la ora 14.45, în Galeria „Pasaj 1” Cozia, se va desfăşura un miniconcert de pian cu solistul Sabin Bănescu, la ora 15.00, în Galeria „Pasaj 1 Cozia”, va fi vernisată expoziţia de artă plastică ”Artişti Olteni din judeţul Olt-Romanaţi”, la ora 15.30, în Galeria „Pasaj 2 Cozia”, va începe Salonul Naţional de Artă Fotografică Etnografică, iar la ora 16.00, pe scena din Scuar vor urca dansatorii Ansamblului Folcloric „Romanaţi”. Punctul final al tuturor manifestărilor va fi reprezentat de un spectaculos foc de artificii programat să fie lansat din zona centrală, la ora 23.00”, au anunțat reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că, în ședința de la începutul lunii septembrie, consilierii municipali au aprobat alocarea sumei de 276.500 lei pentru organizarea spectacolului, motivate ca „o măsură reparatorie în favoarea comunităţii locale, lipsită o perioadă mult prea lungă de principalul spaţiu public de socializare”.

Lucrările în cadrul proiectului „Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central” au debutat în luna ianuarie 2015 şi sunt estimate a se încheia la finele lunii septembrie 2017. Pe tot parcursul acestei perioade de peste 2 ani şi jumătate, municipiul a fost lipsit de principalul spaţiu public urban, ceea ce a dus la imposibilitatea derulării unor evenimente publice, la absenţa unui spaţiu de socializare, la dispariţia temporară a unor simboluri ale oraşului („Terasa”, „La Ceas”, „Kilometrul «0»”), cu consecinţe negative asupra vieţii comunităţii locale. La toate acestea s-au adăugat şi restricţiile de trafic impuse de derularea lucrărilor, ceea ce a condus la o nemulţumire permanentă venită din partea conducătorilor auto, care tranzitau zona centrală. Pe data de 30 septembrie se estimează că lucrările la acest proiect vor fi finalizate, iar noul Scuar „Mircea cel Bătrân” va putea fi inaugurat”, se arăta în raportul ce a însoțit hotărârea de consiliu local privind organizarea spectacolului.

În același document, reprezentanții Primăriei au notat că evenimentul de inaugurare are „rolul simbolic de recuperare a zonei centrale pentru toţi locuitorii municipiului. În acelaşi timp, un astfel de eveniment se poate constitui şi drept o măsură reparatorie în favoarea comunităţii locale, lipsită o perioadă mult prea lungă de principalul spaţiu public de socializare”.

Pentru sâmbătă, Primăria a stabilit că scările rulante de intrare/ieşire ale pasajului subteran vor fi funcţionale, la fel şi lifturile, dar cu însoţitor, pentru a permite utilizarea lor doar de către persoanele care au nevoie reală de aceste mijloace de acces: vârstnici cu probleme de deplasare, persoane cu handicap locomotor, părinţi cu copii mici în cărucioare etc.

Parcarea subterană nu va fi deschisă, la acel moment, accesului auto, întrucât autorizaţia de securitate la incendiu se poate obţine numai după depunerea unei documentaţii complexe ulterior efectuării recepţiei acestei investiţii. Ca urmare, cei care doresc să participe la spectacolul inaugural sunt rugaţi să evite utilizarea autovehiculelor personale pentru a ajunge în centrul oraşului”, arată reprezentanţii Primăriei.

Totodată, pentru cei prezenţi în scuar cu această ocazie vor fi disponibile mai multe grupuri sanitare, respectiv cele din pasajul subteran, din Piaţa Centrală şi din Parcul Mircea cel Bătrân – în spatele unităţii de alimentaţie publică de la intrare.

Politica