vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbal Feminin/ Realul a ținut piept campioanei

Formația craioveană a fost învinsă pe final de joc de reprezentanta României în Liga Campionilor.

Real Craiova a pierdut, scor 1-0, meciul disputat duminică, la Ișalnița, în compania multiplei campioane Olimpia Cluj, contând pentru etapa a doua din Liga 1. La primul meci cu Daniel Naicu pe bancă, oltencele au dat o replică foarte bună multiplei campioane a României, care a fost nevoită să se întrebuințeze serios pentru a-și trece în cont al doilea succes stagional.

Golul Olimpiei a fost marcat cu 11 minute înainte de final, de Maria Ciolacu. La Real Craiova au jucat: Bertea – Florescu, Bobîrneci, Tomescu, Lazăr, Ioniță, Dumitru, Rogojină, Gheorghe, Dumitru, Dobre, Obreja. A mai intrat: Drăgan. Duminică, Real Craiova va juca pe terenul celor de la Asociația „Fotbal Club Fair-Play”. Începând din acest sezon antrenor, la prima echipă e Daniel Naicu, la Real 2 Craiova (Liga a II-a) e Sorin Popescu, iar de Real 3 (Liga a III-a) se ocupă Matei Croitoru. Toți tehnicienii clubului sunt coordonați de Sorin Pătrașcu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Roșie, titulară cu Grecia

Componenta celor de la Real Craiova, Genoveva Roșie, a jucat pe toată durata meciului România-Grecia din debutul preliminariilor Campionatului European, partidă încheiată la egalitate: 1-1. Reprezentativa României, formată din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2001, a deschis scorul încă din primele minute, prin Carmen Marcu, dar a fost egalată în minutul 4 al prelungirilor. Echipa României, antrenată de Alina Moraru și Mihai Tătăranu, a arătat astfel: Ghioc – Ionescu (78 Olaru), Tunoaia, Gologan, Beno – Durlă, Vlădulescu, Tudorache, Roșie – Marinescu, Marcu (80+2 Negrea).

Tricolorele fac parte din Grupa a 4-a, alături de Bosnia-Herțegovina, Irlanda și Grecia. Partidele din cadrul acestei grupe vor fi găzduite de Bosnia și Herțegovina și se vor juca după următorul program: 24 septembrie, ora 16 – Irlanda – Bosnia și Herțegovina; 27 septembrie, ora 11 – Irlanda – România (ora 11) și Grecia – Bosnia și Herțegovina (ora 16); 30 septembrie, ora 16 – Grecia – Irlanda și Bosnia și Herțegovina – România. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

În turul de elită (fază în care Germania este calificată direct), programat în prima jumătate a anului 2018, vor fi șase serii din câte patru reprezentative. Echipele care se vor clasa pe locul 1 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 2 se vor califica în Campionatul European pentru junioare Under 17 – Lituania 2018.

Liga I

Etapa a II-a:

CSȘ Târgovişte – Fair-Play București 1-4

Real Craiova – Olimpia Cluj 0-1

CFR Timișoara – Heniu Prundu Bârgăului 5-2

Meciurile Vasas Femina – Fortuna Becicherecu Mic și ASA Târgu Mureș – Universitatea Alexandria au fost amânate.

Etapa viitoare:

1 octombrie

Olimpia 1 UT Cluj – CFR 1933 Timișoara

Fair-Play București – Real Craiova

Fortuna Becicherecu Mic – ASA 2013 Târgu Mureș

22 octombrie

Universitatea Alexandria – CSȘ Târgovişte

8 noiembrie

Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorhei

Liga a III-a:

Seria I

Progresul București – Vulpițele Galbene Roman 0-7

Universitatea 2 Galați – Real 3 Craiova 3-3

CS „Nicu Gane” Fălticeni – CSM Paşcani 3-0

Partida Dream Team București – CF Onești se va disputa pe 15 octombrie.

Seria a II-a

Banat Girls – Atletic Drobeta 7-0

Partidele Independența 2 Baia Mare – CFR 2 Timișoara și CFF Oltenia – Venus Maramureș au fost amânate.

Juventus Timișoara a stat în această rundă.

Politica