Evaziune fiscala de 7 milioane lei. Descinderi la mai multe primarii

Polițiștii din Olt, percheziții la Clanul Fluture din Drăgănești și la primării din alte patru județe

Douăzeci de percheziţii sunt desfășurate, joi dimineaţa, de polițiștii din Olt, în cinci judeţe, într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de peste 6,8 milioane de lei. Printre obiectivele vizate de acțiune se numără mai multe primării din județele Dolj, Teleorman, Dâmbovița și Giurgiu, printre care Primăria Giurgiu, toate desfășurând afaceri cu Clanul Fluture din Drăgănești-Olt.

de Ionuţ Jifcu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Surse judiciare au declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că mai multe primării din țară, printre care și Primăria Giurgiu, ar fi desfășurat afaceri cu Clanul Fluture din Drăgănești-Olt.

Alte două primării din Giurgiu, două din Dâmboviţa, două din Olt şi una din Teleoman sunt vizate de percheziţii.

Clanul Fluture a fost vizat de percheziţii şi în toamna anului trecut, pentru că au realizat afaceri cu alte primării din ţară.

Poliţiştii din Olt efectuează 20 de percheziţii, în 5 judeţe, la persoane bănuite că au derulat operațiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă şi ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 6.800.000 de lei prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Percheziţiile au loc în Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman, la locuințele unor persoane și la sediile sociale ale unor persoane juridice.

Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operațiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituții, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 6.830.000 de lei.

Poliţiştii din Olt vor aplica sechestre asiguratorii, iar 5 persoane vor fi duse la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru audieri.

În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt și polițiști de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman.

Populare

Recomandări

Drogheriile DM recheamă în magazine un produs din cauza unei contaminări microbiologice

DM drogerie markt a anunțat că recheamă de la...

Sindicatele din învățământ nu acceptă un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (condusă de Simion Hăncescu)...

A fost prelungită perioada de înscriere pentru Bacalaureat

Ministerul Educaţiei a decis, marţi seară, prelungirea perioadei în...