joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avansări în grad și premii, de Ziua Pompierilor

 

Au trecut „169 de ani de la istorica bătălie de la 13 septembrie 1848 când, pompierii militari, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, au dat dovadă de spirit de sacrificiu şi de un legendar eroism”, iar momentul nu putea trece nemarcat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj au sărbătorit, miercuri, Ziua Pompierilor din România, într-un cadru festiv, în care s-au acordat premii, iar mai mulți angajați ai inspectoratului au fost avansați în grad.

La festivitatea organizată la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj au participat reprezentanți ai administrației publice locale și județene, dar și ai celorlalte structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu acest prilej au fost avansați în gradul următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim, pentru un ofițer, un maistru militar și șapte subofițeri. Ulterior, au fost felicitați pompierii care au participat la competițiile naționale și internaționale.

Între aceștia, plutonier major Corina Cucu, care, a obținut la World Police and Fire Games, cea mai mare competiţie sportivă destinată pompierilor şi poliţiştilor, organizată o dată la fiecare doi ani la Los Angeles College, în Statele Unite ale Americii, 4 medalii (1 aur şi 3 argint) la atletism.

Și echipajul de descarcerare al ISU Dolj care, în perioada 30 august – 03 septembrie a.c., a participat la Campionatul Mondial de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat (World Rescue Challenge – WRC) desfășurat la Târgu Mureș, clasându-se pe locul 17 la general din 34, fiind primul între echipajele româneşti participante la această probă de concurs a fost felicitat și premiat, miercuri.

Echipajul ISU Dolj a fost format din plutonier adjutant Laurențiu Burtoiu, plutonier major Ovidiu Aiciu, plutonier major Marius Șerban, plutonier major Mihai Păun, plutonier major Florin Chirică, plutonier major Paul Chelu şi sergent major Ionuț Tănasie (antrenor lot – plutonier major Adrian Areţu; coordonator lot – căpitan George Moghilaş; şef lot – maior Marius Radu)

Totodată, au fost premiați câștigătorii concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Dolj, desfășurate în luna iunie, respectiv Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Castranova, Plenița și Melinești,  Electrocentrale Craiova II, Ford România și OMV.

Totodată a fost organizată o vizită a atelierelor de prezentare a tehnicii de intervenţie Detaşamentul 1 Pompieri Craiova.

 

 

Politica