sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova bagă “gaz” la victorii

La a cincea victorie a ajuns echipa olteană în acest sezon și de asemenea fără să încaseze niciun eșec, ba mai mult a primit doar trei goluri în toate cele opt etape. Fără gol în poarta craioveană s-a încheiat și meciul de vineri seara cu Gaz Metan Mediaș, disputat pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, care a contat pentru etapa a VIII-a a Ligii I. CSU Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața formației din Mediaș, intrând astfel în pauza competițională cu o ultimă victorie de moral. Echipa pregătită de Mangia a controlat în mare parte partida, deși în prima repriză a fost cam timidă la poarta medieșenilor și nu a fost foarte periculoasă, totodată oaspeții abordând o formulă extrem de defensivă. Dacă prima jumătate a meciului s-a încheiat fără gol marcat, nu la fel au stat lucrurile în a doua parte, una în care CSU a fost decisivă și nu le-a mai oferit nicio șansă medieșenilor. Prima dată Gustavo a făcut plasele porții lui Pleșca să vibreze, după ce l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut din careu la o centrare excelentă a lui Băluță. Spre finalul meciului, după mai multe încercări ale gazdelor, soarta partidei a fost pecetluită de încă un gol alb-albastru, reușit în premieră de Burlacu (87) care a trimis din fața porții goale după o pasă a lui Dimitrov. Meciul s-a terminat cu acest scor, de 2-0 pentru CSU Craiova, care a ajuns la al cincelea succes în campionat și al patrulea joc consecutiv fără gol primit, fiind neînvinsă în acest sezon al Ligii I. “Am făcut un meci bun. În prima repriză am avut posesia mingii, dar am fost lenți. În ceea ce privește repriza a doua, a fost una dintre cele mai bune făcute până acum. Puteam să încercăm să închidem meciul mai repede, nu am reușit, dar până la urmă totul s-a încheiat cu bine. Sunt mulțumit că nu am luat gol în ultimele patru etape și am câștigat. Pentru a învinge un meci, nu trebuie să primești gol. Trebuie să fim atenți și să continuăm în această manieră. Trebuie să luăm ca reper repriza a doua de astăzi (n.r. – vineri) și să ne îmbunătățim jocul”, a fost de părere antrenorul grupării craiovene, Devis Mangia, după victoria cu Gaz Metan Mediaș.

Tehncianul și-a felicitat preparatorii fizici pentru buna coordonare a pregătirii, care îi face acum pe jucători să zburde în repriza secundă pe teren, deși în primele meciuri arătau o cădere în partea a doua a jocului.

“Felicit preparatorii fizici care au administrat foarte bine activitatea în tot parcursul. La început nu aveam timp suficiet pentru că jucam la fiecare trei zile, dar în ultimele două săptămâni am avut timp mai mult și am putut pregăti altfel partidele”, a mai spus Mangia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Italianul a explicat și titularizarea lui Screciu drept fundaș central într-un sistem 3-4-3, pe care Mangia îl va menține la echipă fiindcă îl consideră eficient.

“Screciu ca fundaș central este o soluție care ne poate fi utilă în timpul campionatului. Este o idee mai veche, dar nu am avut timp suficient să pregătim lucrul acesta. A făcut o prestație bună astăzi (n.r. – vineri). Folosim sistemul 3-4-3 deoarece este eficient în acest moment, avem rezultate cu acest sistem”, a comentat antrenorul.

După această etapă, echipele din Liga I vor intra într-o mini vacanță de două săptămâni din cauza meciurilor internaționale din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Devis Mangia nu este îngrijorat de această pauză care ar putea întrerupe ritmul pozitiv al echipei craiovene, chiar este încântat de perioada liberă pentru a le oferi jucătorilor un moment de răgaz.

“Noi nu am avut pauză decât trei zile de când am început pregătirea. Așa că această perioadă este una benefică pentru noi, nu cred că ne va încurca. Trebuie să ne antrenăm, după care să ne relaxăm puțin și să ne gândim la meciul cu Cluj, nimic altceva. Trebuie să ne gândim să evoluăm și să devenim cei mai buni. Mai este mult până la finalul campionatului, așa că de titlu nu putem vorbi acum”, a afirmat Mangia. CSU Craiova va juca următorul meci pe 9 septembrie, în fieful lui CFR Cluj.

Andrei Burlacu: “Sper ca prin evoluțiile mele să îl fac uitat pe Andrei Ivan”

Burlacu a reușit primul său gol în Liga I în tricoul Craiovei la meciul cu Gaz Metan Mediaș, iar asta îl motivează să îi ia locul lui Andrei Ivan în echipă, atacantul care a plecat în această vară la Krasnodar (Rusia).

„A fost primul meu gol în Liga I, sunt entuziasmat. Mulțumesc colegilor, staff-ului, le datorez acest gol. Am ales să mă bucur alături de colegii mei. Mister are încredere în mine, lucrează suplimentar la antrenamente. Staff-ul tehnic, preparatorii fizici, m-au ajutat foarte mult. Așteptăm fanii în număr cât mai mare la fiecare meci, sper ca prin evoluțiile mele să-l fac uitat pe Andrei Ivan. Meciul cu Mediaș l-am tratat cu seriozitate, am pus în practică ceea ce am exersat la antrenamente. Sperăm ca în pauza competițională să ne recuperăm fizic și să facem un meci bun la Cluj”, a declarat Burlacu.

Băluță merge la națională cu ambiția de a fi titular

Următoarele două săptămâni nu vor fi vacanță și pentru căpitanul oltenilor, Alex Băluță care a fost convocat la lotul României pentru cele două meciuri cu Armenia (1 septembrie) și Muntenegru (4 septembrie). Mijlocașul vrea să îi demonstreze selecționerului că merită un loc printre titulari.

“Mă bucur că eu nu voi avea vacanță, merg la națională cu inima deschisă, cu mare plăcere. Am avut o formă bună în acest start de sezon, cu trei goluri marcate și două pase decisive. Dar depinde doar de mine dacă voi fi titular la națională, de modul în care mă voi pregăti până atunci. Trebuie să fiu modest, să muncesc, și să-i dovedesc domnului selecționer că se poate baza pe mine”, a spus jucătorul. Cât despre victoria de vineri seara, Băluță a declarat: „Este o victorie meritată. Noi am arătat de la început, din startul meciului, că putem câștiga. În prima repriză adversarii s-au închis foarte bine, nu ne-au oferit spații. În partea a doua am accelerat, i-am surprins și am marcat. Ne-am adaptat repede la acest sistem 3-4-3 din moment ce suntem neînvinși de atâta timp. În plus, ajungem repede la poartă. Dar trebuie să menținem acest ritm meci de meci și să arătăm că merităm să fim aici, sus. Eu sunt bine, sunt refăcut. Mă bucur că mi-am ajutat echipa și că am fost aplaudat în momentul în care am fost schimbat. CFR Cluj trece printr-o perioadă bună, se bat la campionat. Și noi vrem la fel, să ne luptăm pentru primele locuri, de aceea sunt convins că vom lăsa o impresie bună la Cluj.”

 

CSU Craiova – Gaz Metan Mediaș 2-0 (0-0)

Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin

Marcatori: Gustavo (56), Burlacu (87)

CSU Craiova: Calancea – Screciu (’88, Barthe), Spahija, Ferreira – Dimitrov, Mateiu (’66, Rossi), Zlatinski, Bancu – Gustavo, Mitriță, Băluță (’81, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

Gaz Metan Mediaș: Pleşca – Zderic (’46, Romeo), Sîrghi, Khubutia, Buşu – Mitic, Bic, Danci (’72, Buziuc) – Surugiu (’64, Manole), Popovici – Olaru. Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonașe galbene: Spahija ’13, Mitriță ’35, Burlacu ’90+2 / Mitic ’13, Danci ’32, Olaru ’47, Sîrghi ’83.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mihai Marica, Gabriel Bîrjac; Ionuț Coza.

 

CLASAMENT LIGA I

  1. CFR 1907 CLUJ 8 6        1        1        16-5  19
  2. CSU CRAIOVA 8 5        3        0        11-3  18
  3. FC BOTOȘANI 7 5        1        1        13-5  16
  4. DINAMO BUCUREȘTI 8 5        0        3        12-6  15
  5. ASTRA GIURGIU 8 4        3        1        10-5  15
  6. FCSB 7 4        3        0        10-6  15
  7. POLI TIMIȚOARA 8 4        1        3        9-9    13
  8. CSM POLI IAȘI 7 2        3        2        4-6    9
  9. FC VOLUNTARI 8 2        2        4        8-12  8
  10. SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE 7 2        0        5        5-12  6
  11. VIITORUL CONSTANȚA 7 1        2        4        3-6    5
  12. GAZ METAN MEDIAȘ 8 1        1        6        4-16  4
  13. CONCORDIA CHIAJNA 7 0 2        5        4-9    2
  14. JUVENTUS BUCUREȘTI 8 0        2        6        4-13  2

Politica