vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii mehedințeni, în luptă cu flăcările

O casă din localitatea Batoți, comuna Devesel, a fost cuprinsă, vineri, de un incendiu izbucnit la vegetația uscată. Opt pompieri militari au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru a stinge flăcările, la intervenție luând parte și viceprimarul comunei.

„La ora 15:57, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și opt pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu propagat la o casă de locuit de la vegetație uscată, în localitatea Batoți, comuna Devesel. La intervenție a participat și viceprimarul comunei. Au ars o casă de locuit pe o suprafață de circa 45 de mp, construită din paiantă cu învelitoare din țiglă, diverse materiale textile și mobilier din interiorul casei, o anexă pe o suprafață de circa 25 de mp, construită din lemn cu învelitoare din țiglă și circa 15 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de foc deschis folosit în spații deschise”, potrivit ISU Mehedinți.

Alți opt pompieri au lucrat, vineri, pentru a stinge un incendiu izbucnit în localitatea Tâmna.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La ora 17:02, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și opt pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Tâmna. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la 2 case de locuit și 3 anexe gospodărești. În sprijin s-a deplasat și o autospecială de lucru cu apă și spumă și patru pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin. La intervenție au participat și patru voluntari din cadrul S.V.S.U. Tâmna. Au ars două case de locuit în suprafață totală de circa 105 de mp, contruite din lemn cu învelitoare din țiglă, 3 anexe gospodărești în suprafață totală de circa 80 de mp construite din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, diverse materiale și unelte depozitate în acestea, circa 400 ml gard construit din scândură, circa 30 de pomi fructiferi, circa 0,10 ha viță de vie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, arată ISU Mehedinți

Un incendiu a izbucnit, vineri, și în subsolul unei locuințe de pe strada Mareșal Averescu. Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă un ofițer și doi pompieri militari, pentru stingerea incendiului în urma căruia a ars un boiler electric. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al curentului electric de la un sistem de încălzire defect.

Pe de altă parte, la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza județului Mehedinți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” a intervenit pentru stingerea a 17 incendii de vegetație uscată, ce s-au manifestat pe raza localităților Drobeta Turnu Severin, Șimian, Pătulele, Breznița Ocol, Drincea, Bucura, Mijarca, Ciochiuța, Delureni și Devesel, care au cuprins o suprafață de peste 200 ha.

Politica