vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copil înecat într-un lac de agrement din comuna Tufeni

 UPDATE/ Băiatul a fost găsit de scafandri în jurul orei 16.35. A fost adus la mal și predat echipajelor de la ambulanță pentru resuscitare. Eforturile medicilor au fost însă în zadar, fiind declarat decesul.
Lacul este  proprietatea fostului director al Ansamblului „Doina Oltului” și, potrivit edilului din Tufeni, Eugen Șotae,  zona de agrement nu are autorizație de la primărie.
„Nu știu cum au ajuns eu acolo. Este îngrădit, din ce știu eu, prin jurul lacului. Nu știu dacă proprietarul avea autorizație, de la noi, de la primărie, n-avea nimic”, a declarat primarul.
În urma evenimentului, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, deocamdată, nefiind în pusă sub învinuire vreo persoană. Reprezentanții IPJ Olt au declarat că, în momentul transmiterii acestei știri, polițiștii sunt la fața locului. Ei au constatat că lacul face parte dintr-o proprietate privată, dar nu este împrejmuit și nu există indicatoare, în zonă. Proprietarul lacului nu era prezent, în momentul producerii tragediei, însă va fi audiat de polițiști.

Costinel Alecsandrescu a fost trimis în judecată, anul trecut, pentru delapidare, fals în înscrisuri și fals intelectual, procurorii slătineni arătând că acesta ” în cursul anilor 2011-2013, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, şi-a însuşit materialele de construcţii înscrise în 14 facturi fiscale, în valoare totală de 123.193 lei, iar ulterior, pentru a justifica lipsa din gestiunea societăţii a materialelor respective, a întocmit în fals, împreună cu inculpatul Ilie Petre (n.r. și el trimis în judecată), înscrisurile sub semnătură privată intitulate „contract de custodie nr. 697/05.08.2013” , „contract de lucrări nr.579/22.08.2014” , „contract de lucrări nr. 564/22.08.2014” , „factura fiscală nr. 3851/05.09.2014” şi „factura fiscală nr. 3852/09.09.2014″, iar apoi, a întocmit tot în fals înscrisurile oficiale intitulate ” raport privind înfiinţarea comisiei de recepţie lucrări de reparaţii curente, înregistrat sub numărul 742/06.12.2014″ , „proces verbal de recepţie înregistrat sub nr. 763/08.10.2014 „, „dispoziţie referitoare la constituirea comisiei de recepţie lucrări de reparaţii curente nr 85/07.10.2014”, „proces-verbal de recepţie înregistrat sub nr. 764/08.10.2014 „. Totodată, s-a mai reţinut că în cursul anului 2012, inculpatul Alecsandrescu Costinel-Petrişor şi-a însuşit în interesul martorei M.D.C., materiale necesare construcţiei de mobilier în valoare de 4.897,70 lei, iar în cursul anului 2013 şi-a însuşit din gestiunea A.P.P.C.T. Doina Oltului (în patru rânduri), cantitatea de 800 de litri de motorină, în valoare de 4.800 de lei”.

Alecsandrescu este acuzat și că a folosit în repetate rânduri logistica şi personalul ansamblului Doina Oltului pentru susținerea unor spectacole, iar banii pentru acestea îi încasa prin firma sa.
”Din actul de sesizare a instanţei a mai rezultat că, în cursul anilor 2013-2015, inculpatul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a folosit de 29 (douăzeci şi nouă) de ori logistica şi personalul Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, susţinând un număr de 29 de spectacole, a căror contravaloare a încasat-o prin intermediul SC COSTI ART SHOW SRL Slatina, al cărei administrator era, obţinând în mod nejustificat suma de 305.700 lei şi prejudiciind în acest fel instituţia de cultură”, mai arată anchetatorii.


Un copil, în vârstă de aproximativ 15 ani, din comuna Tufeni, județul Olt, este căutat de echipa de scafandri a ISU Olt, într-un lac de agrement din localitate. Copilul în vârstă de 15 ani se afla într-o barcă, alături de alți doi băieți, când s-a dezechilibrat și a căzut în lacul adânc de 4 metri.
Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, căpitanul Cornel Gogolan, a declarat că lacul este destinat pescuitului, are dimensiunile 20 x 20 metri și 4 m adâncime.
„Echipa de scafandri a ISU Olt intervine în comuna Tufeni pentru salvarea unui copil înecat într-un lac de agrement. La fața locului s-au deplasat o autospecială pentru transport scafandri la  cu ambarcațiunea din dotare, o autospecială pentru munca operativa, o barcă pneumatica și o  ambulanță SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

 

 

 

Politica