vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Futsal/ Rotaru și Vlădulescu, sub tricolor

Cele două jucătoare de la Real fac parte din lotul cu care reprezentativa României U17 va participa la un turneu de dezvoltare organizat de UEFA în Campobasso (Italia).

Reprezentativa U17, care la toamnă va debuta în calificările pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice pentru tineret, competiție care va fi găzduită anul viitor de Argentina, va participa în perioada 21-26 iunie la turneul de dezvoltare organizat de UEFA la Campobasso, Italia, unde va întâlni selecționatele similare ale Italiei, Rusiei și Kazahstanului.

„Am demarat un proiect interesant și, în același timp, de viitor, iar săptămâna trecută la Odorhei, am susținut și două amicale. Acum va urma adevăratul test pentru că vom participa la un turneu de dezvoltare organizat de UEFA în Italia. Sunt convins că ne vom descurca onorabil, pentru că sunt fete în lot cu multă calitate de la echipe bune ale Superligii de fotbal feminin”, a declarat Endre Kacso, antrenorul principal al echipei României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Kacso va colabora cu Marius Feșnic, antrenor la Olimpia Cluj. La Odorheiu Secuiesc, România a evoluat şi într-o partidă amicală, împotriva celor de la Vasas Odorheiu Secuiesc. A fost un meci spectaculos, terminat la egalitate 5 – 5, după ce „tricolorele” au condus cu 3-0 şi 5-3. Lotul prezent săptămâna trecută la Odorheiu Secuiesc și care va merge și în turneul din Italia este format din: Szidonia Salamon (Olimpia Cluj), Roxana Rotaru (Real Craiova) – portari; Melinda Nagy, Raluca Borodi, Oana Negrea, Daniela Mateș (Olimpia Cluj), Ana Maria Vlădulescu (Real Craiova), Andreea Diță, Otilia Durlă (Universitatea Alexandria), Cosmina Roșu (Armonia Dolhești), Mădălina Marinescu (Vasas Odorheiu Secuiesc), Mădălina Boroș (ASA Tg. Mureș).

„Faţă de fotbal, aici totul este mai dinamic, mi se pare mai greu pentru mine, deoarece şuturile vin de mai aproape şi sunt mult mai puternice. Futsalul mi se pare mai spectaculos. Sper să obţinem un rezultat cât mai bun la turneul din Italia şi deoarece este primul turneu la care participăm, sper să facem faţă şi să devenim o echipă”, a declarat componenta Realului, Ana Maria Vlădulescu. Aceasta, împreună cu o altă jucătoare de la Real Craiova, Genoveva Roșie au participat la jumătatea lunii mai cu naționala feminină de fotbal U17 la Turneul de Dezvoltare UEFA în Bulgaria. România a pierdut atunci cu 1-2 în fața Slovacia, golul fiind marcat chiar de Vlăduelscu, și au învins cu 7-1 reprezentativa Macedoniei.

Politica