vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un deputat de Olt vrea lege pentru Autostrada Craiova – Pitești

Deputatul liberal de Olt, Gigel Ştirbu, vrea să iniţieze o lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Craiova – Piteşti „Autostrada Oltenia”, cu toate că Guvernul României a anunţat că licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu, dar şi pentru drumul Piteşti-Craiova vor fi lansate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), în luna iunie.

Deputatul Gigel Ştirbu vrea o lege care să oblige actualul şi viitoarele guverne să construiască o autostradă sau un drum expres, care să lege municipiile Craiova şi Piteşti, deşi guvernul a anunţat lansarea licitaţiei pentru acest obiectiv de investiţii, încă de luna viitoare.

Ştirbu a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, motivele pentru care s-a gândit la o astfel de iniţiativă legislativă, exprimându-şi speranţa că toţi cei 44 de parlamentari din cele cinci judeţe din Oltenia vor fi co-semnatari. Mai mult, deputatul a făcut istoricul promisiunilor acestei investiţii, dând citate din ziare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deputatul s-a arătat deranjat de faptul că a fost întrebat de ce abia la al treilea mandat de parlamentar s-a gândit la o astfel de lege. „Dacă eraţi atent, reţineaţi faptul că în campania electorală de acum câteva luni am vorbit despre acest lucru. În situaţia în care, timp de două mandate, am înghiţit gogoşile tuturor guvernelor, am luat această decizie. Nu este nimeni obligat să semneze această iniţiativă legislativă”, a declarat Ştirbu.

În realitate, licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu, dar şi pentru tronsonul Piteşti-Craiova vor fi lansate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) în luna iunie, a declarat miercuri seara premierul Sorin Grindeanu, aflat într-o vizită la Uzinele Dacia Renault de la Mioveni. „În iunie vor fi ridicate pe SEAP pentru licitaţie loturile 1 şi 5 de la Autostrada Piteşti-Sibiu. De asemenea, tot vizavi de infrastructura din judeţul Argeş, în aceeaşi lună, adică în iunie, se va ridica pe SEAP, spre licitaţie, Piteşti-Craiova. În iulie, pe final, din estimările pe care le avem, vom reuşi să mai trimitem spre procedură de licitaţie, deci pe SEAP, un al treilea lot. Ceea ce e foarte important”, a declarat Grindeanu, citat de news.ro.

Premierul a spus că este nevoie de infrastructură în această zonă şi a explicat că primele două loturi înseamnă aproximativ 45 de kilometri.

Politica