sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chinezii, abonați la iertare. Încă două luni de păsuire pentru cartierul de locuințe

Firma Shandong Ningjian Construction Group SRL, care avea ca termen-limită data de 31 mai pentru a face dovada că are banii necesari finalizării lucrărilor la cartierul de locuințe, a cerut să i se prelungească din nou termenul amintit. Societatea a cerut o păsuire de încă două luni pentru ca firma de stat chineză care dorește să o cumpere să poată încheia toată procedura. Primăria Craiova, bineînțeles, a luat asta în considerare fără probleme și va supune decizia consilierilor locali, la ședința ordinară de joi.

Chinezii de la cartierul de locuințe solicită Primăriei Craiova un nou termen de păsuire pentru a se putea reapuca de lucru. Ei bine, nu chiar ei, ci alții de la o altă firmă care ar urma să o cumpere pe cea care nu a fost în stare să ducă la bun sfârșit lucrarea, executând-o doar în proporție de 10%.

Executivul urmează să pună pe masa consilierilor locali acest proiect de hotărâre, pentru ca Shandong Ningjian Construction Grup și compania China Railway să-și poată face actele necesare pentru ca cea din urmă să poată prelua șantierul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Încă doi ani pentru finalizarea lucrării

„Prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Craiova la nr. 67941/17.05.2017, administratorul firmei Shandong Ningjian Construction Group Investment România S.R.L în calitate de concesionar solicită prelungirea termenului prevăzut la art.1 din H.C.L. nr.28/2017 cu o durată de 60 zile”, se arată în proiectul de hotărâre. Ca motive, sunt invocate găsirea firmei China Railway din China, procedura de achiziție a acțiunilor Shandong care este în plină desfășurare, dar mai greoaie și cu mai mult timp necesar, asumarea, după preluare, a termenului de 22 de luni pentru finalizarea lucrării și multe altele.

„Compania China Railway 14 th Bureau Group Co. Ltd transmite în nume propriu o cerere de extindere a termenului de execuţie pentru Ansamblul rezidenţial de locuinţe din Craiova pentru a finaliza procedurile în termenele şi în condiţiile stabilite de legislaţie şi practica internaţională cât şi Scrisoarea de referinţă bancară şi declaraţia bancară -Certificat de depozit pentru a face dovada bonităţii fiscale a companiei şi capacitatea financiară necesară executării proiectului. În raport de argumentele invocate de concesionar şi de documentele anexate cu privire la solicitatea concesionarului de prelungire a termenului stabilit prin actul adiţional nr.2 la contractul de concesiune nr. 76966/27.05.2014, apreciem ca se impune prorogarea termenului cu 60 de zile”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Peste 2.000 de dosare, în așteptarea unei locuințe

Reamintim că Shandong Ningjian a primit, în luna ianuarie, o păsuire de la primărie până la finele lunii mai, pentru a face dovada că are posibilitatea financiară de a continua proiectul. În caz contrar, toată lucrarea deja construită ar fi urmat să rămână la primărie, împreună cu studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, detaliile de execuție, precum și cu autorizația de construire. Până acum, din întreaga lucrare, s-a realizat doar 10%.

Lucările la cartier au început în luna martie 2015, iar până în luna ianuarie a acestui an, 2.028 de persoane depuseseră cereri pentru a cumpăra o locuință aici. Proiectul are 23 de blocuri, cu circa 1.800 garsoniere şi apartamente. De asemenea, cartierul mai are prevăzute grădiniţă, magazine, farmacie, cabinete medicale, sală de fitness, dar şi piscină.

Cel mai probabil, proiectul va trece fără probleme de vot, urmând să sperăm la un cartier de locuințe finalizat undeva în vara anului 2019.

Politica