luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: Fiecare bugetar va primi un tichet de vacanţă în valoare de 1450 lei

VICTOR GOGONEA, Vicepreşedinte ALDE Dolj: Este o măsură prin care încurajăm turismul în România ”

Până la finalul sesiunii parlamentare, actul normativ care prevede acordarea tichetelor de vacanţă pentru cei 1,19 milioane de bugetari va fi aprobat.

Acest act normativ  prevede ca fiecare bugetar să primească un tichet de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, pentru a plăti servicii turistice doar pe teritoriul României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este o măsură complementară de recompensare a activităţii personalului bugetar, dar mai ales este o măsură de stimulare a românilor să facă turism în România.

Efortul bugetar alocat acestei măsuri, de cca. 383 de milioane de euro este unul sustenabil.

Credem că această măsură, economică şi socială deopotrivă, are  un dublu efect pozitiv: turismul românesc va avea o sursă importantă de relansare, iar o parte din bani se vor întoarce, sub formă de taxe şi impozite, la stat.

Tichetele vor putea fi folosite în toată perioada calendaristică a unui an, având valabilitate 12 luni de la data emiterii.

Prin această măsură se realizează un ”standard” comun între angajaţii bugetari şi cei din mediul privat, care beneficiază deja de o astfel de măsură privind tichetele de vacanţă.

Politica