vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României – Dolj/Cârcea și Cetate, eliminate la scor

Primele douã clasate au lãsat competiția pe planul secund, dând mai multã importanțã meciului direct de sâmbãtã.

 

Sferturile de finalã ale fazei județene a Cupei României au adus 3 surprize. Cea mai mare dintre ele e eliminarea grupãrii din play-off, Progresul Segarcea care a cedat în meciul jucat pe terenul de la Pietroaia în fața formația din Liga a 5-a, seria a 5-a, CS Sopot.

Revenitã dupã o pauzã de câțiva ani în fotbalul doljean fosta dublã campioanã a județului este revelația competiției KO, mai ales cã în etapele trecute eliminase cu 3-0, alte douã grupãri din Liga a 4-a Dolj, pe Arena Bulls Preajba și Unirea Leamna. Miercuri cei din Sopot s-au impus cu 5-4 în fața segãrcenilor, dupã un meci incredibil cu o rãsturnare dramaticã de scor. CS Sopot a condus la un moment dat cu 3-0, apoi echipa adversã a revenit în joc și a preluat conducerea cu 4-3, pentru ca pe final gazdele sã egaleze și sã marcheze golul victoriei în minutul 90+4.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aflate în luptã directã pentru prima poziție în campionat, mai ales cã se vor întâlni sâmbãtã pe pe terenul primei echipe, Viitorul Cârcea și Tractorul Cetate au fost eliminate, clar semn cã nu au pus prea mult preț pe Cupã, mai importantã fiind prima manșã din finala campionatului. Cele douã formații au pierdut clar la diferențã de 5 goluri meciurile jucate la Bechet și Ișalnița. Astfel în urma victorie în fața Tractorului, formația Știința Danubius mai are încã un hop pentru a merge din nou în finala fazei județene a Cupei pe care anul trecut a câștigat-o pe terenul de la Cârcea în fața vecinei de pe Valea Dunãrii, Recolta Ostroveni. Știința Danubius și Tractorul Cetate se vor întâlni peste 5 zile în etapa intermediarã, prima a returului. La Ișalnița, Metropolitan și-a luat revanșa pentru înfrângere din play-off din urmã cu douã runde, când a pierdut în fața Viitorului la Cârcea cu 0-4.

Rezultatele înregistrate în sferturile de finalã au fost urmãtoarele: CS Sopot – Progresul Segarcea 5-4, Știința Danubius Bechet – Tractorul Cetate 6-1, Ajax Dobrotești – Dunãrea Calafat 2-4 și Metropolitan Ișalnița – Viitorul Carcea 5-0. Cele 5 grupãri din play-off nu vor avea prea multã pauzã deoarece sâmbãtã de la ora 11 vor fi angrenate în jocurile din cadrul etapei a 5-a, ultima din tur, care programeazã partidele: Viitorul Cârcea – Tractorul Cetate, Știința Danubius Bechet – Progresul Segarcea și Recolta Ostroveni – Metropolitan Ișalnița. Adversare în play-out în etapa trecutã Ajax Dobrotești și Dunãrea Calafat vor în întâlni sâmbãtã pe Știința Malu Mare, respectiv Unirea Leamna, iar echipa care va avea zi de pauzã va fi Arena Bulls Preajba.

 

Clasament, play-off

  1. Viitorul Cârcea 4 4 0        0        13-3  41
  2. Tractorul Cetate 4 4        0        0        16-2  38
  3. Progresul Segarcea 4 1        1        2        6-6    30
  4. Metropolitan Ișalnița 4 1 1        2        5-8    29
  5. Danubius Bechet 4 1        0        3        7-13  26
  6. Recolta Ostroveni 4 0        0        4        4-19  15

 

Etapa viitoare:

17 mai, ora 18

Recolta Ostroveni –        Viitorul Cârcea

Știința Danubius Bechet          –        Tractorul Cetate

Metropolitan Ișalnița     –        Progresul Segarcea

 

Clasament, play-out

  1. Dunãrea Calafat 3 3        0        0        23-0  21
  2. Unirea Leamna 2 2 0        0        5-1    16
  3. Ajax Dobrotești 3 1        0        2        3-3    13
  4. Arena Bulls Preajba 3 1        0        2        5-16  10
  5. Știinta Malu Mare 3 0        0        3        4-20  6

 

Etapa viitoare:

17 mai, ora 18

Știința Malu Mare          –        Unirea Leamna

Arena Bulls Preajba       –        Ajax Dobrotești

Dunãrea Calafat va sta.

Politica