sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Primarul din Drăghiceni, reţinut pentru delapidare şi abuz în serviciu, găsit incompatibil şi de ANI

Primarul comunei Drăghiceni, Ştefan Viorel Şoancă, reţinut în urmă cu o lună într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare, a fost găsit incompatibil de inspectorii de integritate.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016, Ştefan Viorel Şoancă a deținut simultan funcția de primar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul SC Geoșel Măceșanu SRL, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Potrivit legii, „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu, printre altele, calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul comunei Drăghiceni, Ștefan Viorel Șoancă, a fost reținut pe 30 martie, el fiind cercetat într-un dosar de abuz în serviciu și delapidare instrumentat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Edilul a fost adus la audieri, în urma unor percheziții domiciliare efectuate la Primăria Drăghiceni și la administratorii unor firme care au avut relații contractuale cu instituția publică.

Potrivit IPJ, perchezițiile au vizat „documentarea activității infracționale a unor persoane care, în perioada 2015 — 2016, în calitate de reprezentanți ai unor instituții publice și administratori ai unor societăți comerciale, ar fi recepționat lucrări de construcție fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 200.000 de lei”.

Conform unor surse judiciare, Ștefan Viorel Șoancă ar fi recepționat lucrări de construcții fictive la Căminul cultural și la sediul Primăriei și ar fi cultivat, în folos personal, terenuri agricole aparținând administrației locale.

În prezent, primarul din Drăghiceni se află sub control judiciar, având interdicţia de a-şi exercita funcţia de primar.

 

Politica