vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podul de la Turcinești, deschis circulației pietonale

Circulația pietonală este permisă, începând din data de 28 aprilie, pe podul de la Turcinești. Decizia a fost luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj, în baza punctului de vedere emis de expertul tehnic atestat.

Va fi deschis traficul pietonal, pe perioadă determinată, pe podul amplasat pe DJ 664 peste râul Jiu, km 0+065, municipiul Târgu Jiu, ce face legătura cu localitatea Turcinești. Circulația pietonală va fi asigurată pe un culoar marcat cu vopsea albă sau galbenă, pe toată lungimea podului, cu lățimea de 1,5 metri și protejat cu un parapet pietonal plin, realizat din plasă de protecție (împrejmuire) pe stâlpi metalici sau din lemn, cu înălțimea de minim 1,2 metri. Circulația pietonală este permisă până la realizarea unui acces pietonal în aval sau până la începerea lucrărilor de consolidarea căi de acces, a transmis, printr-un comunicat de presă, Consiliul Județean Gorj.
Reamintim că, în urmă cu circa două străzi, podul de peste râul Jiu, la intrarea în localitatea Turcinești, a fost închis circulației, unul din picioarele de rezistență cedând și scufundându-se mai bine de un metru. Podul de la Turcinești ce traversează râul Jiu a fost construit în urmă cu aproape 60 de ani și de mai mulți ani nu a fost supus unor reparații de mare anvergură.

 

Politica