luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piața Gării, în drum spre mult-dorita modernizare

Primăria Craiova a emis, săptămâna trecută, o nouă autorizație de construire pentru modernizarea Pieței Gării, cea inițială expirând. Investiția ar urma să fie realizată din bugetul SC Piețe și Târguri Craiova SRL în acest an, ea fiind anunțată chiar din 2014. existând, la un moment dat, și alte planuri pentru acea zonă, societatea a amânat modernizarea acesteia, investind în alte lucruri necesare pentru Piețe.

Piețe și Târguri Craiova a reactualizat autorizația de construire pentru modernizarea Pieței Gării. Aceasta a fost emisă de către Primăria Municipiului Craiova în data de 19 aprilie.

Investiției i-a fost alocată, la constituirea bugetului SC Piețe și Târguri Craiova SRL, suma de 579.000 de lei, ce constă în actualizarea Proiectului Tehnic și a Detaliilor de Execuție, cuprinzând și execuția în sine. Conform reprezentanților Piețe și Târguri, după actualizarea proiectului, ar urma să fie scoase la licitație lucrările de execuție, care sunt preconizate să se încheie până la finele acestui an.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Modernizarea Pieţei Gării a fost anunţată de către conducerea Pieţe şi Târguri încă din anul 2014. Un alt potențial proiect a dus, însă, într-un fel, la amânarea acestui proiect, având în vedere că municipalitatea avea în plan, la un moment dat, realizarea unui proiect pe fonduri europene pentru descongestionarea traficului în zona Gării, care ar fi dus la mutarea pieţei într-o altă locaţie. Acesta nu s-a concretizat, însă, până în momentul de față, iar societatea și-a concentrat, în acest timp, investițiile către alte lucruri necesare.

SC Piețe și Târguri SRL a fost nevoită să investească în achiziţionarea a 30 de lăzi frigorifice pentru Piaţa Centrală, pentru că vechiul sistem a cedat, iar repararea lui s-a dovedit mult mai costisitoare. Vechiul sistem avea două agregate frigorifice mari, care distribuiau agentul de răcire prin conducte către toate lăzile frigorifice. Acum s-a trecut la lăzi independente, electrice. Totodată, au fost cumpărate mese noi, cele mai multe dintre ele fiind amplasate în Piața Craiovița Nouă – BIG, cântare noi, precum și un autoturism pentru societate, parcul auto al acesteia fiind unul foarte vechi”, a declarat purtătorul de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova SRL, Adrian Dinu.

Piața Gării ar urma să aibă un sistem de închidere cu uşi-rulou, care poate fi utilizat atât vara pe timp de noapte, cât şi iarna, pe parcursul întregii zile. Piața Gării din Craiova a fost dată în folosință în anul 1974 și are o suprafață de circa 740 de metri pătrați. În prezent, aici îşi vând marfa zeci de comercianţi.

Politica