luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi primari din Mehedinți, incompatibili

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 13 foști și actuali aleși locali, patru dintre aceștia sunt din Oltenia, doi din județul Mehedinți, iar alți doi din Olt.

Astfel, primarul comunei mehedințene Gogoșu, Jean Rogoveanu este acuzat că s-a aflat în incompatibilitate în perioada 18 iunie 2012 — 9 septembrie 2013 când a deținut simultan funcția de primar și pe cea de administrator al S.C. Jeacos Laguna S.R.L.
ANI arată că în incompatibilitate s-a aflat și Emanoil Petrișor Crețescu, actual primar și fost viceprimar al comunei Husnicioara.
“În perioada 26 iunie 2012 — 30 iulie 2014 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Crețescu I. Emanoil — Petrișor Persoană Fizică Autorizată, iar în perioada 6 aprilie 2015 — 5 iunie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Crețescu Emanoil — Petrișor Persoană Fizică Autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”, se precizează într-un comunicat de presă al ANI.

Din județul Olt sunt vizați, în raportul ANI, doi foști consilieri.
Este vorba despre Ristel Lincă, fost consilier local al comunei Izbiceni, care, în perioada 21 iunie 2012 — 25 iunie 2016, a deținut simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu Contract Individual de Muncă, în cadrul aparatului propriu al consiliului local al comunei Izbiceni, precum și de Florica Costina Ene, fost consilier local al orașului Corabia, care, în perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. Ene Procons S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia soțul persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și administrator) a încheiat un contract de servicii în valoare de 25.000 lei (fără TVA), cu orașul Corabia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica