luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste o sută de gropi au ajuns la Primăria Craiova

Craiovenii au trimis peste o sută de fotografii cu gropi, în circa două săptămâni de când Primăria Craiova a anunțat campania inventarierii gropilor din municipiu, încurajându-i pe cetățeni să trimită poze cu aceste „obstacole” și cu locația lor exactă.

Craiovenii pot semnala aceste gropi pe tot parcursul anului, au explicat reprezentanții municipalității.

Campania cu gropile funcționează, fotografiile se centralizează și se trimit la firma de asfaltări. Avem peste o sută de astfel de gropi semnalate. Ele se împart, însă pe cartiere, pentru a putea fi făcută o strategie mai bună de abordare a lor. Dintre ele se face și o selecție, pentru că există și parcări care sunt nefăcută și chiar și străzi întregi. Fotografiile pot fi trimise pe tot parcursul anului”, a explicat primarul interimar, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că procesul de inventariere a gropilor se face de către Corpul de Control al Primăriei Municipiului Craiova, în paralel cu Direcția de Servicii Publice, proces la care și craiovenii pot participa. Aceștia pot apela serviciul telefonic 0251.984 – Telefonul Cetățeanului, sau pot completa formularul on line de la adresa www.primariacraiova.ro/ro/propuneri-sesizari, unde pot trimite referințe (locație și poză) asupra gropilor identificate.

Câți bani mai sunt de cheltuit din acordul-cadru de reparații străzi?

De reparațiile gropilor se va ocupa societatea cu care Primăria Craiova are în derulare un acord-cadru de reparații străzi, Delta ACM. Până la momentul actual, din acordul-cadru cu o valoare de 135 de milioane de lei, Primăria a consumat suma de 78.212.721 de lei, în șase contracte subsecvente, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Contractul cu societatea se va încheia fie când va fi atinsă valoarea maximă a acordului-cadru, mai devreme de perioada pe care a fost încheiat, fie când va trece perioada de patru ani a valabilității sale. Reamintim că acesta a fost atribuit în data de 9 octombrie 2014.

Pentru anul 2017, municipalitatea are prevăzută, în bugetul local, suma de 34 de milioane de lei pentru străzi, la capitolul Transporturi.

Politica