sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Primăria Craiova vrea regenerare urbană pentru cartierele Băniei

Primăria Craiova a găzduit, săptămâna trecută, o întâlnire cu membrii Ordinului Arhitecților, ai Uniunii Arhitecților și Registrul Urbaniștilor, privind problemele pe care le ridică elaborarea Strategiei de regenerare urbană inițiată. Municipalitatea dorește, prin acest document, să proiecteze, pe o perioadă de 20 de ani, necesitățile fiecărei zone sau fiecărui cartier din municipiu, urmând ca, mai apoi, să se caute soluții pentru aceste necesități. În cadrul elaborării strategiei ar urma să fie organizate dezbateri atât cu comunitățile din cartiere, cât și cu mediul de afaceri.

Primăria Craiova vrea să elaboreze o Strategie de regenerare urbană, motiv pentru care a găzduit, săptămâna trecută, o întâlnire cu reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România, Uniunii Arhitecților din România, cât și ai Registrului Urbaniștilor din România.

Strategia urmează să stabilească intervenția autorității publice locale în zonele urbane și periurbane aflate în dificultate, care nu reușesc să iasă dintr-un proces de degradare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul întâlnirii, s-au discutat probleme legate de provocările existente, etapele elaborării proiectului integrat de regenerare urbană pe termen scurt și lung, domeniile de intervenție și modalitățile de colaborare. Întâlnirea face parte dintr-un program de consultări cu toate mediile societății din oraș, în vederea elaborării strategiei de regenerare și dezvoltare durabilă a orașului.

Genoiu: „Se va schimba modul de abordare a investițiilor”

Conform reprezentanților municipalității, strategia va fi derulată pe o perioadă de timp destul de mare.

Scopul strategiei, care va fi elaborată pentru a se întinde pe o perioadă de 20 de ani, este dezvoltarea orașului, ținând cont de necesitățile fiecărei zonei. Se zonifică orașul, se împarte pe zone, pe cartiere, și se depistează, la ora aceasta, toate necesitățile comunităților de acolo. Vor fi oameni pe teren, se vor consulta, vor fi și dezbateri, cu toate forurile, urmând să se identifice și să se centralizeze problemele zonelor. Toate acestea vor fi puse într-o strategie comună, pe care se va dezvolta orașul în următorii ani”, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul interimar, Mihail Genoiu.

Acesta a precizat că se dorește acționarea, pe viitor, a administrației locale, în funcție de necesitățile fiecărei zone și că vor fi discuții în acest sens inclusiv cu mediul de afaceri.

Se merge pe funcționalitate, pe necesitățile oamenilor. Spre exemplu, dacă mai au nevoie de o piață, de o stație de autobuz, dacă sunt suficiente școli, grădinițe, zone culturale, dacă sunt suficient de bine legate zonele respective la restul orașului. Pe scurt, să aflăm nevoile comunităților din cartierele respective. Vom trece prin toate etapele, vor fi și dezbateri, inclusiv cu mediul de afaceri. Se va schimba modul de abordare a investițiilor, în sensul că vom avea stabilite prioritățile și vom căuta finanțare pentru ele. Vom merge pe calea de a vedea întâi de ce avem nevoie, și apoi să căutăm finanțările”, a încheiat Genoiu.

spot_img
spot_img

Politica