sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colectare selectivă a deșeurilor, și la case/ Pentru moment, doar jumătate dintre locuitorii orașului beneficiază de acest sistem

11.200 de craioveni care locuiesc la case au intrat în proiectul pilot de colectare separată a deșeurilor, proiect demarat în septembrie 2016 la nivelul gospodăriilor individuale din Craiova, anunță SC Salubritate Craiova SRL.

Reprezentanții societății de salubrizare a orașului menționează că cetățeni ai orașului, clienți ai Salubritate, care locuiesc pe cele 43 de străzi nou incluse în programul de colectare selectivă au primit în prealabil din partea operatorului de salubritate, pe bază de semnătură, câte un sac galben, destinat depozitării deșeurilor de plastic și metal (doze de aluminiu), și un sac albastru, pentru depozitarea deșeurilor din hârtie și carton.
„Pe lângă cei doi saci, proprietarii gospodăriilor individuale au primit un flyer care conține informații referitoare la modalitatea corectă de colectare a deșeurilor reciclabile și un calendar pe 2017 în care sunt evidențiate zilele de ridicare. În perioada următoare, SC Salubritate Craiova SRL va începe și distribuția sacilor verzi, destinați depozitării deșeurilor de sticlă, către toți cei 11.200 de abonați implicați în acest proiect.
O altă modificare importantă adusă proiectului începând cu data de 6 martie 2017 este aceea că sacii colorați vor fi ridicați în ziua de colectare a deșeurilor menajere amestecate”, au transmis reprezentanții SC Salubritate Craiova într-un comunicat de presă,
Aceștia arată că materialele reciclabile vor fi colectate, ca și până acum, o dată la două săptămâni, și transportate cu un autovehicul special, compartimentat. În program sunt incluși abonați care locuiesc pe 139 de străzi din toate cartierele orașului.

„Extinderea colectării selective a deșeurilor pe alte 43 de străzi din Craiova vine după o analiză atentă a rezultatelor înregistrate în primele șase luni de implementare. Cantitățile strânse au crescut, însă depunem în continuare eforturi pentru îmbunătățirea proiectului, astfel încât acesta să întrunească nevoile utilizatorilor abonați la serviciile prestate de societatea noastră”, a declarat Mihai Butari, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada următoare, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL vor relua campania de informare și conștientizare a importanței colectării selective a deșeurilor și în rândul craiovenilor care beneficiază încă din luna septembrie 2016 de programul de ridicare a deșeurilor colectate separat. Aceștia vor primi din nou din partea operatorului de salubrizare, pe bază de semnătură, saci colorați și flyere prin care sunt informați cum să colecteze separat în mod corect, se mai arată în documentul menționat.

Proiectul pilot de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul gospodăriilor individuale din municipiu a fost demarat în data de 12 septembrie 2016 și a inclus, inițial, 6.714 abonați ai SC Salubritate Craiova SRL care locuiesc pe 96 de străzi din 10 cartiere ale orașului. Proiectul pilot completează sistemul actual de colectare selectivă, implementat în cartierele de blocuri din Craiova începând din anul 2011, în cadrul unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Craiova, SC Salubritate Craiova SRL și societatea Eco-Rom Ambalaje S.A. În prezent, în Craiova sunt amplasate 223 de containere de colectare selectivă în 87 de locații aflate pe domeniul public. De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL oferă posibilitatea agenților economici și instituțiilor publice din Craiova să colecteze separat deșeurile generate și să plătească, astfel, mai puțin pentru serviciile de colectare și transport prestate de operatorul de salubrizare.

Politica