vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Andrei Ivan a fost convocat sub tricolor pentru meciul cu Danemarca

Selecţionerul naţionalei României, Christoph Daum, a anunţat, luni, lotul de 24 de jucători cu care va aborda cea de-a cincea partidă din cadrul grupei E a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2018, ce va avea loc în Rusia. Pentru meciul cu Danemarca, programat pe 26 martie la Cluj Arena, a fost chemat în linia ofensivă a tricolorilor şi căpitanul lui CSU Craiova, Andrei Ivan. Antrenorul României a fost impresionat de tânărul atacant la ultima sa convocare şi a spus că l-ar fi introdus în amicalul cu Rusia, pierdut de naţionala noastră cu 1-0 în luna noiembrie a anului trecut, dacă acesta nu s-ar fi accidentat.

L-am văzut la ultima acţiune şi pe Andrei Ivan şi chiar ar fi jucat cu Rusia. Vreau să petrec mai mult timp cu el. Trebuie să vadă această convocare ca pe o recompensă pentru evoluţiile sale, dar şi ca pe o motivare să meargă înainte, să realizeze mai multe şi că trebuie să fie mai puternic din punct de vedere mental”, a declarat Daum despre Andrei Ivan.

Jucătorul Craiovei a debutat la echipa naţională în toamna lui 2015. Pe atunci, selecţioner era Anghel Iordănescu, care i-a oferit minute lui Ivan în amicalul cu Italia, încheiat cu scorul de 2-2. Totuşi, tânăra speranţă a Băniei nu a prins niciun minut oficial până acum în tricoul naţionalei, deşi s-a aflat în lot pentru meciul cu Polonia din preliminariile Cupei Mondiale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Daum: “Am făcut cea mai bună selecţie posibilă la acest moment”

Christoph Daum este mulţumit de lotul pe care l-a creionat pentru întâlnirea dificilă cu reprezentativa Danemarcei. Selecţionerul este de părere că a cules tot ce e mai bun din fotbalul românesc la ora actuală, formând un lot care îmbină experienţa cu tinereţea.

„Cred că am făcut cea mai bună selecţie pentru echipa naţională a României pe care o puteam face la acest moment. Cred că avem în lot un mix de experienţă, fotbalişti care îşi asumă responsabilităţi, şi jucători tineri, talentaţi, care şi-au demonstrat calităţile. Deci este o combinaţie bună şi vom fi uniţi pentru acest meci cu Danemarca. Iar jucătorii de pe lista adiţională trebuie să fie motivaţi pentru că au uşa deschisă”, a declarat Daum.

 

Lotul României, convocat pentru meciul cu Danemarca:

portari — Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra);

fundaşi — Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheş (Napoli), Alin Toşca (Betis), Dragoş Grigore (Al Sailiya/Qatar), Cosmin Moţi (Ludogoreţ Razgrad), Iasmin Latovlevici (Karabukspor);

mijlocaşi — Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliţă (FC Rostov), Mihai Pintilii (FC Steaua Bucureşti), Eric Bicfalvi (FC Ural Ekaterinburg/Rusia), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo), Dorin Rotariu (FC Bruges), Constantin Budescu (Astra);

atacanţi — Bogdan Stancu (Bursaspor), Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Denis Alibec (FC Steaua Bucureşti), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ).

Lista adiţională: Florin Niţă (FC Steaua Bucureşti) — portar, Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Tamaş (FC Steaua Bucureşti), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb) — fundaşi, Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Adrian Stoian (Crotone) — mijlocaşi, Gheorghe Grozav (Terek Groznîi) — atacant.

Politica