luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Belbiță luptă pentru titlul continental din MMA

Olteanca Diana Belbiță poate fi cea mai bună luptătoare din Europa. Prințesa Războinică a fost invitată să se bată, în luna mai, în meciul care va decide cea mai bună luptătoare de MMA de pe continent. Desemnarea ei vine ca urmare a evoluțiilor perfecte pe care le-a arătat în decursul anului 2016.

În așteptarea meciului de centură pentru România, luptătoarea Diana Belbiță a primit vestea cea mare. Meciul pentru titlul continental va fi în cadrul galei „Colosseum” din Polonia. Se anunță în adevăratul sens al cuvântului un amfiteatru roman, precum în Antichitate, localizat în incinta unui stadion de 60.000 de locuri. Belbiță va avea un duel infernal, cu o sportivă bine cotată și cu experiență mult mai mare, însă își va canaliza toate energiile pentru a-și urma visul de a fi faimoasă în sporturile de contact.

„Un meci pentru o centură internațională este un vis la care am sperat încă de când am început sportul. Promotorul KSW (n.r. Konfrontacja Sztuk Walki) mi-a oferit ocazia de a lupta într-un meci care va decide cea mai bună luptătoare de MMA din Europa, la categoria 57 kg. Adversara mea, Ariane Lipski, este puternică, cu un palmares bogat în victorii și KO-uri, dar atunci când te bagi la bătaie nu mai contează foarte mult statistica. Este un moment important pentru mine din care sper să ies cu fruntea sus. De când am aflat despre gală mă pregătesc cu gândul la meciul, din vară, de la Varșovia”, a dezvăluit luptătoarea Diana Belbiță.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Poziția de outsider mă motivează”

Cu 8 dueluri câștigate, șase prin KO, Ariane Lipski este considerată favorită în acest meci, dar ambiția specifică oltenilor îi dă aripi Dianei. Mai mult, consideră că presiunea cade pe umerii braziliencei deoarece toată lumea așteaptă să contabilizeze o nouă victorie.

„Poziția de outsider mă motivează deoarece vreau să arăt că optimismul, munca și ambiția unei românce pot demola orice obstacol. De asemenea, foarte important e și prestigiul României. Pentru mine nimic nu este special ca sentimentul pe care îl am atunci când îmi reprezint țara și pe toți cei care sunt alături de mine (familie, prieteni, colegi, antrenori). Îmi place să cred că, prin ceea ce sunt și ceea ce fac, cei din afara granițelor noastre își crează o imagine reală despre români. Mulți nu știu mai nimic despre România sau au idei preconcepute și mă bucur enorm să fiu un exemplu pozitiv”, este dorința tinerei sportive originare din Mehedinți.

Cu un palmares de 8 victorii și două înfrângeri în MMA, Diana Belbiță și-a făcut debutul în KSW cu un succes prin decizie unanimă în fața Katarzynei Lubonska. Gala „Colosseum” va avea loc pe 27 mai, la Varșovia.

Nicu LUNGU

Politica