vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţiştii rutieri continuă acţiunile în trafic

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au acționat pe principalele artere rutiere din Craiova, dar și pe drumurile naționale și europene din Dolj, în scopul prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, totodată urmărindu-se și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării culorilor semaforului electric.

Polițiștii au acționat și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care se urcă la volan, deși au consumat băuturi alcoolice.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova și Biroului Drumuri Naționale și Europene, astfel fiind constatate 178 abateri pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 42.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii rutieri au sancționat 95 șoferi care au încălcat viteza regulamentară, iar alți 12 șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea culorii ”roșu” a semaforului electric.

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 19 permise de conducere.

Exemple:

  • În această dimineață, polițiștii rutieri l-au depistat peFLORIN, 33 de ani, din Craiova a condus un autoturism, pe Calea Unirii din municipiu, având o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.S-a întocmit dosar de cercetare penală.
  • În urmă cu puțin timp și D.IULIAN, 26 ani, din Craiova a fost depistat de polițiști conducând un autoturism, pe strada Alexandru Macedonski, având o concentraţie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.A fost sancţionat conf.OUG 195 din 2002-R şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului  de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
  • În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri l-au depistat pe B.GHEORGHE, 57 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe Calea București, iar la intersecţia semaforizată cu strada Carol I, nu a respectat semnificaţia culorii ”roşu” a semaforului electric. Acesta a fost sancţionat cu amendă şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 zile.
  • Polițiștii rutieri l-au depistat în trafic și pe P.MIREL, 25 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului din Craiova, având viteza de 157 km/h, folii aplicate pe geamurile laterale și lunetă. Acesta a fost sancționat cu amendă de 4.205 lei, iar ca măsură complementară i s-a reținut permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile, iar certificatul de înmatriculare i-a fost retras.

 

Politica