sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un weekend de proteste şi o ordonanţă de abrogare

Mii de oameni au protestat, în weekend, în Oltenia, faţă de modificările aduse Codurilor Penale. În urma manifestaţiilor din toată ţara, Guvernul a emis o ordonaţă prin care abrogă OUG 13/2017, aşa cum a cerut strada.

Protestele au continuat, însă, şi după această decizie. 

Video: https://www.facebook.com/jurnalulolteniei.ro/videos/957314257703977/

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Bucureşti, au fost două mitinguri: unul de susţinere a guvernului Grindeanu, unul contra. Sunt voci care spun că actualul Executiv ar trebui să îşi dea demisia, iar alte voci care ar vrea ca PSD, chiar dacă, împreună cu ALDE, are majoritate parlamentară, să nu mai guverneze. Se cer chiar alegeri anticipate. O parte dintre protestatari spun că au fost deranjaţi de atitudinea „sfidătoare” a guvernanţilor. Alţii, cum ar fi unii tineri liberali aşteaptă „să intre în guvern şi gata”. La Craiova, protestele au fost demarate de USR, însă la ele au luat parte, ulterior, şi oameni neafiliaţi politic.

Proteste au fost, duminică, şi la Roma. Aproximativ 400 persoane au protestat, în apropierea gării Termini, zona centrala pe platoul din spatele bisericii Santa Maria Maggiore, după cum a transmis corespondentul “Jurnalul Olteniei” la Roma, Petre Cojocaru. A fost vorba despre un miting autorizat pentru a se desfăşura pe parcursul a două ore.

Dacă în ţară s-a scandat numai împotriva PSD, românii din Roma au făcut-o şi ei: Vreau să mă întorc acasă, PSD nu mă lasă”, însă şi-au exprimat nemulţumirea faţă de întreaga clasă politică: „Toate partidele, aceeaşi mizerie”.

Politica